Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken (week 24)

Article
zondag, 19 juni 2022 om 18:00
bug fablesf1655476826
Het is warm buiten, en de zon staat hoog. Maar zelfs bij dit mooie weer hebben wij weer series gekeken, games gespeeld en dingen gekocht. Hier is wat onze schrijvers deze week gedaan hebben.

Iwan

Bug Fables The Everlasting Sapling is een fantastische turn based RPG game. Daarnaast is het een ode aan de oude Paper Mario en Mario & Luigi games. Bug Fables heeft zeer leuke personages waar je snel gehecht aan raakt. In de game speel je als Kabu, Vi en Leif. Zij zijn samen een groep avonturiers die werken voor de mierenkoningin.
De game ziet er op het eerste oog makkelijk uit maar is dat zeker niet, vooral niet als de hardmode erbij aan zet. Dat het er aan het begin als een makkie uit ziet komt door de geweldige oldschool papier art style die lijkt op die van Paper Mario games. De soundtrack is echt tof en zeer atmosferisch ook tijdens de battles. Ik ben zo'n 14 uur zoet geweest met Bug Fables en heb dan ook zeker wat extra tijd genomen om wat verstope extra boss fights te doen. Deze geweldige indie staat ook nog eens op GamePass, een echte aanrader als je van turn based combat houd.

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: Tiny Tina's Wonderlands
Gekeken: Stranger Things Season 4 part 1
Tiny Tina is deze week dermate in de aanbieding dat ik die echt niet kon laten lopen. Na de freebie bij PS Plus had ik al zin gekregen in deze game, dus daar ga ik de komende tijd mijn tanden eens in zetten! Kom maar op Tina, ik ga jouw Wonderland D&D game verslaan!
Ook bij Stranger Things is D&D prominent aanwezig. Dit vierde seizoen is verreweg het beste seizoen tot nu toe. Knap hoe ze voor alle hoofdfiguren een goed nieuw verhaal hebben weten neer te zetten dat én fris aanvoelt én hiaten in de eerdere seizoenen dichtloopt en soms zelfs alles wat je dacht te weten op zijn kop weet te zetten! Ook het briljante gebruik van de 80'er jaren muziek (KATE BUSH!) draagt enorm bij aan de belevenis van dit ijzersterke seizoen. Is het al 1 juli, zodat ik de laatste twee episodes kan kijken?
insidef1655477126

Arran

Uitgespeeld: Inside & DnD
Gekocht: Tiny Tina's Wonderlands
Gekeken: -
Net als Chris heb ik Wonderlands gekocht omdat het in de aanbieding was. Ik game op dinsdag met wat oude vrienden, en als we eenmaal klaar zijn met Monster Hunter World Iceborne zijn we van plan hierop over te stappen. Dat zal nog wel een week of twee, drie duren, want we gaan niet super snel. Maar ooit komen we eraan toe.
Daarnaast heb ik ook met mijn collega's bij mijn dagbaan de laatste sessie van onze jaarlange DnD campagne gespeeld. Ik vertrek over een maandje, dus het leek ons een goed moment om het af te sluiten. Ik kan niet al te veel zeggen over de sessie, omdat het spoilers bevat voor mijn andere DnD groepen. Maar het was een goed slot!
Tenslotte heb ik ook Inside uitgespeeld. Dat doe je in een uurtje of twee, want Inside is niet zo lang. Maar het was wel een bijzondere (en griezelige) ervaring, al zou ik het niet eng noemen. En als eeuwige lafaard kwam dat goed uit! Leuk ook om her en der verwijzingen te vinden naar Limbo. Maar het spel staat prima op zichzelf.