Max Verstappen 'maakt het verschil' volgens Mercedes-teambaas

News
donderdag, 27 juni 2024 om 21:00
max verstappen gp canada 2024 winst
Het is geen geheim dat Toto Wolff dolgraag Max Verstappen wil toevoegen aan het team van Mercedes. Volgens de teambaas maakt de Nederlander momenteel het verschil in de Formule 1.
Bijna twee jaar lang heeft Red Bull Racing de snelste auto tot de beschikking gehad, maar het team is sinds de GP van Miami niet meer zo dominant. McLaren heeft een gigantische inhaalslag gemaakt en ook Mercedes kan nu ineens weer vooraan meedoen. Zo stond George Russell in Canada op pole position en wist hij ook de koppositie te veroveren met een geweldige start in Spanje.
Ondanks al die nieuwe concurrentie is het toch Max Verstappen die dit jaar de meeste races wint. Van de tien heeft hij er maar liefst zeven gewonnen. Zelfs als McLaren een snellere auto heeft in Spanje, is het Verstappen die Lando Norris aftroeft dankzij zijn consistentie en ervaring.
Met zijn sterke prestaties heeft de Nederlander ook weer indruk gemaakt op Toto Wolff. De teambaas van Mercedes wil nog steeds Verstappen in zijn team hebben en hoopt met upgrades voor de auto de wereldkampioen te overtuigen. Dat vertelt hij in gesprek met Formu1a.uno.

“Als de auto beter wordt, willen alle coureurs meestal zo snel mogelijk rijden en dat is onze prioriteit. We moeten Lewis en George de kans geven om het seizoen op een hoog niveau af te maken en dan zullen we zien of de W15 een auto zal zijn die Max kan overtuigen. Ik denk dat Max de races wint en niet Red Bull. De RB20 is solide, maar Perez doet het niet goed. Het is Max die het verschil maakt.”

- Toto Wolff

Geduld voor Verstappen

Al Verstappen niet besluit om volgend jaar te rijden voor Mercedes, dan is de kans nog niet verkeken voor de Nederlander. Wolff is namelijk bereid om langer te wachten op de snelste man van het veld. De Oostenrijker laat de deur open staan voor Verstappen voor 2026 en zelfs 2027. Als de kampioen de overstap wil maken, dan hoeft hij het maar te zeggen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties