Viaplay analyseert Bundesliga en Premier League vanaf deze week met oud-topvoetballers

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 9:00
pexels pixabay 47730f1649691981
Het voetbalseizoen is weer begonnen. Via Viaplay zijn alle wedstrijden van de Premier League en de Duitse Bundesliga live te streamen en niet zomaar. De streamingdienst sleept namelijk oud-topvoetballers Nigel de Jong, Frank de Boer, John van ’t Schip en Aron Winter de studio in als analisten voor het internationale voetbal. Dat meldt de streamingdienst via haar Instagram-account.
Vanaf vandaag is het viertal te zien bij elke internationale voetbalwedstrijd uit de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga. Viaplay heeft ze aangetrokken als analisten voor alle programma's rondom het internationale voetbal. Opvallende namen, want zowel De Jong, De Boer, Van ’t Schip en Winter speelden voorheen bij Ajax.
Deze vier heren zullen hun analyses loslaten op de wedstrijden, maar doen dit niet alleen. Viaplay heeft eerder al Jaap Stam, Cedric van der Gun en Simon Cziommer aan zich verbonden voor de internationale voetbalwedstrijden. Naast presentator, e-sporter en oud wereldkampioen FIFA, Koen Weijland, coveren zij dus de ruim 60 duels die Viaplay elke speelronde uitzendt.

Een bak aan ervaring voor gedegen analyses bij Viaplay

Viaplay heeft de oud-topvoetballers ongetwijfeld aangetrokken vanwege hun ervaring met de sport. Bij elkaar hebben ze namelijk al honderden interlands gespeeld en dat niet zonder succes. Van 't Schip en Winter waren bijvoorbeeld onderdeel van het Nederlands Elftal (1988). De overige heren speelden bij diverse topclubs zoals FC Barcelona (De Boer), Manchester United (Stam), AC Milan (De Jong).
Ook op het gebied van coaching is er een flinke bak aan ervaring aan boord met deze namen. De Boer was voorheen namelijk de bondscoach van het Nederlands Elftal, terwijl Stam onder andere PEC Zwolle en Feyenoord gecoacht heeft. Winter heeft op zijn beurt Ajax onder 19 naar een zege geleid in 2016 en was assistent-trainer van Ajax onder Ten Hag. Daarnaast heeft hij met Van 't Schip het elftal van Griekenland tot 2021 gecoacht.

Veel meer sport op Viaplay

Viaplay biedt naast de Bundesliga en de Premier League nog veel meer sport. Zo kun je het PDC darten bij de streamingdienst volgen en natuurlijk alle Professional Fighting League (PFL) vechtpartijen en Formule 1 wedstrijden. Deze laatste sport zal even afwezig zijn, gezien het momenteel de zomerstop is en de coureurs hun welverdiende rust nemen. Daarnaast brengt de streamingdienst een uitgebreid aanbod aan films en series naar je woonkamer voor 13,99 per maand.

Populair Nieuws