Viaplay haalt uit: "Geen bier na winst Verstappen"

News
maandag, 04 april 2022 om 10:10
viaplay met tekstf1648643997
Sinds 2021 heeft Viaplay de rechten van de Formule 1 in handen in Nederland. Daar zijn veel fans niet blij mij en ook vorige aanbieder Ziggo zal niet te spreken zijn over dit feit. Toch heeft Viaplay in de eerste weken een grote lading kritiek gekregen, maar haalt de streamingdienst zelf nu ook verkapt uit naar Ziggo.
In een interview met De Telegraaf heeft Peter Norrelund, hoofd sport van het moederbedrijf Nordic Entertainment Group (NENT), laten weten dat Viaplay bewust een hele andere aanpak dan Ziggo heeft. Specifiek doelt de topman op de manier waarop Verstappens prestaties gevierd werden bij Ziggo. Daar heeft Norrelund een uitgesproken mening over.
Viaplay is momenteel de enige plek waar Nederlanders standaard Nederlands commentaar tijdens de live-uitzendingen van Formule 1 kunnen vinden. Via een omweg kun je eventueel nog Olav Mol terugkrijgen en anders is er ook nog F1 TV Pro waarbij je vervolgens Engels commentaar krijgt.
si202203270590 newsf1648716828

Viaplay richt zich op kennis

Norrelund heeft dan ook een hele andere focus met Viaplay. De focus ligt op het investeren in kennis in de vorm van het aantrekken van Nederlandse experts als Giedo van der Garde en Christijan Albers. Toch blijft het daar niet bij, want ook buiten Nederland wordt de expertise gezocht. Zo zijn Mika Hakkinen en David Coulthard onderdeel van de service die Viaplay biedt.
Viaplay heeft de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot de grootste sportzender van Nederland en dat is momenteel bij de Fomule 1 al wel in enige vorm te zien. Zo zijn er veel meer filmploegen die in de paddock rondlopen om een completer beeld te geven. Nu moet de dienst alleen nog betere beeldkwaliteit zien te leveren en de streams op consistente manier voorschotelen en dan zijn fans ook tevreden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties