Viaplay gaat nog meer voetbal uitzenden

News
woensdag, 01 juni 2022 om 11:30
viaplay logof1646151900
Viaplay gaat nog meer voetbal uitzenden vanaf heden, want de Premier League komt binnenkort naar de Zweedse streamingdienst. Toch is dat voor de streamingdienst niet genoeg als het Engels voetbal betreft. De dienst heeft nu ook aangekondigd de uitzendrechten van het Engelse voetbal uit te breiden.
Viaplay heeft de uitzendrechten voor EFL Sky Bet Championship en de Carabao Cup te hebben gekocht. Daarmee wordt de Zweedse streamingdienst de enige plek in Nederland waar je deze Engelse competities kunt volgen. Het resultaat is meer dan 180 wedstrijden die je live kunt volgen op Viaplay, waaronder play-offs rondom promoties en de Carabao Cup (voorheen de League Cup).
Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer, vertelt dat de keuze voor nog meer Engels voetbal erg logisch is door de enorme populariteit. Nørrelund: "Viaplay is al in het bezit van de Premier League-rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal."
pexels pixabay 47730f1649691981

Viaplay kiest voor populaire voetbalcompetitie

De keuze voor de toevoeging is niet vreemd, want de Championship is een zeer populaire competitie. Het is de op drie na best-bekeken competitie in Europa. Wedstrijden uit de op één na belangrijkste competitie van Engeland worden door zo'n 20 miljoen supporters bezocht gedurende een seizoen, waarna aan het einde van het seizoen twee clubs in ieder geval promoveren naar de Premier League.
De Premier League zelf wordt vanaf augustus ook exclusief uitgezonden bij Viaplay. Voorheen lagen de rechten bij Ziggo Sport.

Populair Nieuws