Viaplay Formule 1 beeldkwaliteit nu beter

News
maandag, 14 maart 2022 om 12:00
viaplay logo no tekstf1643883108
Viaplay is niet fantastisch uit de startblokken geschoten. Na het testweekend in Bahrein als laatste voorbereidingen voor de start van de Formule 1 volgend weekend, kwamen enorm veel klachten binnen. Zo werden de commentatoren niet goed ontvangen, maar was het vooral de Viaplay Formule 1 beeldkwaliteit die de service de das omdeed. Daar komt nu verandering in.
De Viaplay Formule 1 beeldkwaliteit zou namelijk een stukje beter moeten zijn nu. Waar deze in eerste instantie op 720p lag (tot veel frustratie van kijkers), moet de kwaliteit nu in 1080p zijn. Zo wordt via reacties van Viaplay Sport op Twitter duidelijk. Dit was de eerste twee testdagen niet het geval.
De kritiek viel extra op doordat eerder wel door Viaplay beloofd werd dat de kwaliteit standaard 1080p zou zijn. Full HD livesport is dan ook wat fans vanaf het eerste moment verwachtte, maar dat bleef toch een paar dagen uit. Het valt te hopen dat de streamingdienst nu als standaard de hogere kwaliteit aanhoudt, maar daarvoor zullen fans toch nog even hun hart moeten vasthouden tot komend weekend.
formula1 drivetosurvive season4 episode1 00 02 32 07f1646988272

Viaplay Formule 1 beeldkwaliteit wordt komend weekend weer getest

Officieel start dan de eerste Grand Prix van het seizoen. Met Viaplay kunnen gebruikers in Nederland het volledige Formule 1 seizoen live kijken. De rechten werden bij Ziggo weggekocht door het bedrijf achter Viaplay. Opmerkelijk is wel dat Ziggo vorig seizoen voor het eerst in 4K-beeldkwaliteit Formule 1 uitzond, maar dat Viaplay deze kwaliteit niet overneemt.
Die kwaliteit kun je momenteel in Nederland helaas nergens meer vinden. Ook Viaplay-concurrent F1 TV Pro zendt de races uit in 1080p beeldkwaliteit. Die kwaliteit staat wel al vast en zeker, want deze werd afgelopen weekend tijdens de testdagen ook geleverd.

Populair Nieuws