Viaplay commentaar krijgt veel kritiek tijdens GP van Mexico

News
maandag, 30 oktober 2023 om 12:30
gp mexico 2023 startf1698659650
Gisteravond was het tijd voor de thuisrace van Sergio Perez. De GP van Mexico verliep alleen niet zo goed voor de Mexicaan en ook het commentaar van Viaplay kreeg weer veel kritiek.
Het hele raceweekend stonden de spotlights op Sergio Perez. De Mexicaan wilde goede punten scoren tijdens de GP van Mexico en dacht stiekem zelfs na over een overwinning. Maar die focus verschoof alleen naar een ander verhaal op zaterdag, toen Daniel Ricciardo in een AlphaTauri zich voor Perez wist te kwalificeren.
De speculaties over een mogelijke promotie voor Ricciardo naar Red Bull Racing in 2024 werden nog verder gevoerd tijdens de race. Perez kwam namelijk niet de eerste bocht door, ondanks een geweldige start. De Mexicaan nam veel te veel risico en lanceerde zijn RB19 over de banden van Charles Leclerc, met een gat in de sidepod en een enorme klap als gevolg.
Ondertussen wist teamgenoot Max Verstappen ook goed te starten en de leiding te pakken in de eerste bocht. De race van de Nederlander kwam daarna ook niet meer in gevaar. De wereldkampioen was oppermachtig en wist de GP van Mexico met een zeer ruime voorsprong, ondanks een rode vlag halverwege de race, te winnen.

Weekend vol kritiek voor Viaplay

Niet alleen het raceweekend van Perez was niet om over naar huis te schrijven, ook Viaplay lag weer veel onder vuur. Met name tijdens de race kregen commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk er van langs, onder andere over opmerkelijke uitspraken en het constant door elkaar halen van coureurs.
De technische kant van Viaplay liet volgens sommige kijkers ook te wensen over. Zo was het beeld niet bepaald scherp bij iedereen. Zie hieronder een greep uit de reacties op social media tijdens de GP van Mexico.