‘GTA 6 heeft speciaal systeem voor realistische animaties’

News
maandag, 30 oktober 2023 om 12:00
gta 6 releasef1579595428
Het is nog altijd onduidelijk wanneer GTA 6 moet verschijnen, maar er duiken al geregeld geruchten op. Nu is er bijvoorbeeld iets opgedoken over de animaties in de game. Een bijzonder systeem maakt die mogelijk extra realistisch.
Rockstar heeft nog altijd niet officieel laten zien van GTA 6. Maar vorig jaar lekten er wel veel uit rondom de game, waarvan de studio snel bevestigde dat het echt was. Door die leak door te spitten heeft een fan nu mogelijk iets ontdekt over de animaties in de game en het ziet ernaar uit dat ze erg realistisch worden.
Door de naam Tobias Kleanthous, die voorkwam in de leak, op te zoeken, is een Reddit-gebruiker namelijk een patent op het spoor gekomen voor een locomotion engine (een systeem dat bewegingen regelt) die gebruikt wordt in games van Rockstar. Dat patent beschrijft een systeem dat animaties opbouwt uit een soort bouwstenen.
Die bouwstenen omschrijven bijvoorbeeld situaties waarin een personage verkeert, zodat verschillende elementen van een situatie samenkomen om uiteindelijk een animatie te maken die heel realistisch en nauwkeurig klopt bij die situatie. De tekst van het patent is vrij technisch, maar het komt erop neer dat een animatie vrij subtiel kan veranderen op basis van de specifieke context door een bouwsteen toe te voegen of te veranderen.
gta 6f1626425209

GTA 6 animaties al in actie te zien?

Er zouden zelfs al wat voorbeelden te zien zijn in de gelekte GTA 6 beelden. Politieagenten hebben bijvoorbeeld verschillende mates waarin ze gebukt lopen, afhankelijk van hoe hoog de beschikbare dekking is. Ook is er een moment waarop de animaties van een personage worden opgebouwd uit onder andere het feit dat het een combat-situatie is, hij een lang geweer gebruikt en er op dat moment op hem geschoten wordt.
Het zal moeten blijken of het systeem ook in de uiteindelijke versie van GTA 6 die wordt uitgebracht gebruikt wordt. Er kan soms veel veranderen tussen een gelekte versie en de game die fans later daadwerkelijk kunnen spelen. Wanneer GTA 6 verschijnt is helaas niet bekend, al lijkt het erop dat uitgever Take-Two uitgaat van het volgende belastingjaar.