Verwacht geen Starfield of Redfall op gamescom 2022

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 17:00
starfieldf1619680858
Het uitstel van Starfield en Redfall was een aardige aderlating voor het najaar van Xbox. De Bethesda games verschijnen nu volgend jaar en het lijkt erop dat we nog even geen beelden hoeven te verwachten. Een blogpost van Bethesda suggereert dat de games niet voorbij gaan komen op gamescom.
Gamescom 2022 staat voor de deur en de uitgevers en ontwikkelaars die aanwezig zijn, laten langzaam maar zeker het nodige weten over de games die ze meebrengen. Bethesda kwam eerder deze week met een blogpost over hun aanwezigheid op de beurs. Opvallend genoeg zijn verwijzingen naar Redfall en Starfield daar nu uitgehaald.
De originele blogpost beloofde gameplay van Redfall en Starfield, samen met een kans om Fallout 76 te spelen. Maar deze hele passage is nu niet meer terug te zien in de post. Wellicht zijn de plannen op het laatste moment veranderd, al is het ook mogelijk dat de games er nooit in hadden moeten staan.
Dat laatste lijkt waarschijnlijk, want Bethesda-eigneaar Microsoft had in haar eigen gamescom plannen ook al geen vermeldingen van deze games. Microsoft zet onder andere Pentiment en Age of Empires 4 in het zonnetje. Starfield en Redfall zouden als verrassing bewaard kunnen worden, maar gezien de uitgestelde release is het niet onwaarschijnlijk dat we pas later in het jaar nieuwe beelden krijgen.

Wanneer komen Starfield en Redfall uit?

Er is sinds het uitstel van Bethesda’s games geen heel concrete indicatie gekomen van een nieuwe releasedatum. Zowel Starfield als Redfall komen in het eerste of tweede kwartaal van 2023. Dat is een nog wat ruime periode om een goede inschatting te maken.