Vervelend PS5 probleem is weer terug na update

News
maandag, 18 oktober 2021 om 16:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Een oud probleem van de PS5 zou terug zijn na een systeem update. Er zouden weer problemen zijn met PS5 games, waarbij ook steeds de PS4-versie wordt geïnstalleerd. Op Reddit zijn er veel spelers die zeggen dat ze weer last hebben van het probleem.
Toen de PS5 uitkwam is er een functie toegevoegd die ervoor zorgt dat je games voor de PS4 kan upgraden naar games geschikt voor de PS5. Zo hoef je de game dus niet dubbel te kopen. Er ontstonden al snel problemen door, maar deze waren in februari opgelost. Ten minste, zo leek het. Nu melden spelers namelijk dat ze weer last hebben van het upgrade probleem.

Tegen welk probleem lopen spelers aan?

Het is probleem is niet dat je geen games kan upgraden naar van last gen naar de PS5-versie toe, maar de PS4-versie van de game ook op de console blijft staan bij games die een next-gen upgrade hebben. Je kan de last gen versie wel verwijderen, maar deze zal weer geïnstalleerd worden als je de PS5 versie speelt. Dit is niet zo'n groot probleem voor het spelen van de game, maar zorgt er wel voor dat je veel opslag verliest, omdat de games er dan eigenlijk dubbel op geïnstalleerd staan.
Niet zo lang geleden kwam ook naar buiten dat Far Cry 6 een soortgelijk probleem heeft. Daarbij kunnen spelers alleen helemaal niet upgraden naar de PS5-versie. Er wordt gezegd dat dit zou liggen aan het feit dat klanten een Russische versie van de game hebben ontvangen, waardoor het uitvoeren van de update niet mogelijk is.
De vorige keer dat er problemen waren met het upgraden van games naar de nieuwe console, duurde het wel even voordat er een oplossing kwam. Het is te hopen dat Sony nu sneller met een update komt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties