Release Elden Ring uitgesteld naar februari 2022

News
maandag, 18 oktober 2021 om 17:00
elden ring horsef1623936438
Op E3 2021 werd eindelijk de releasedatum van Elden Ring aangekondigd. FromSoftware heeft nu alleen laten weten dat die datum niet gehaald kan worden en de release wordt uitgesteld naar februari 2022.
Sinds de release van Dark Souls wordt er met smart uitgekeken naar elke game die FromSoftware uitbrengt. Elke keer weet de ontwikkelaar namelijk weer te komen met een ijzersterke game, of het nu een nieuw deel in de geliefde Dark Souls franchise is of een compleet nieuwe IP zoals Sekiro: Shadows Die Twice.
Het is dan ook niet zo vreemd dat de hype voor Elden Ring enorm is, maar helaas moeten we even geduld hebben voor de game. Via Twitter heeft FromSoftware namelijk laten weten dat de diepgang en strategische vrijheid in Elden Ring iets meer vraagt van het ontwikkelteam dan verwacht. Daarom wordt de release van de game nu uitgesteld naar 25 februari 2022.
Dat is gelukkig niet veel later dan de initiële releasedatum. Op E3 2021 kondigde de ontwikkelaar namelijk aan dat Elden Ring op 21 januari 2022 zou uitkomen.

Closed beta voor Elden Ring

Gelukkig heeft FromSoftware ook goed nieuws voor fans van Elden Ring. In november zal er namelijk een closed beta voor de game gehouden worden voor spelers op de PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S. Spelers op PC kunnen dus helaas niet meedoen aan de beta.
De zogeheten Closed Network Test zal plaatsvinden tussen 12 en 15 november en tijdens dat moment kunnen de eerste uren van Elden Ring gespeeld worden. Alleen een aantal geselecteerde fans krijgen toegang tot de closed beta. Wil je meedoen, dan kun je je nu aanmelden via de website van Elden Ring.