Vertrek Avatar-bedenkers Netflix-versie was “beangstigend”

News
woensdag, 20 december 2023 om 14:00
live action avatar netflixf1703074047
Netflix komt volgend jaar met een live-action versie van Avatar: The Last Airbender. Oorspronkelijk waren de makers van de originele serie daarbij betrokken, maar zij vertrokken in 2020. De showrunner van de Netflix-versie moest toen wel even slikken.
De originele versie van Avatar: The Last Airbender wordt vaak gezien als één van de beste series ooit. Überhaupt een remake maken is dan ook een opgave, helemaal omdat de eerste poging van M. Night Shyamalan niet echt in goede aarde viel. De betrokkenheid van bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino was dan ook goed nieuws voor de Netflix-versie.
Maar al snel gingen Konietzko en DiMartino weg bij het project. Wat DiMartino betreft kon de Netflix-serie nog steeds goed zijn, maar het was niet wat hij en Konietzko voor ogen hadden. De taak om de serie in goede banen werd toen “beangsigend” voor showrunner Albert Kim, zo vertelt hij aan Entertainment Weekly.
Kim begon zich zelfs af te vragen of hij nog wel door wilde gaan met het maken van de serie. Uiteindelijk besloot hij het te doen, omdat hij het verhaal graag aan een nieuw publiek wilde introduceren. Bovendien zag hij het als een goede kans voor positieve representatie, aangezien de cast grotendeels bestaat uit Aziatische acteurs en ook personages kent die gespeeld worden door acteurs met bijvoorbeeld Cherokee- en Mohawk-afkomst.

Toch veel van originele makers in Netflix’ Avatar

Kim laat overigens weten dat er nog steeds veel van Konietzko en DiMartino in de serie zit. Dat komt door vroege gesprekken die de showrunner met hen voerde toen ze nog bij het project betrokken waren. Daarbij zijn details besproken, zoals de moeder van Katara en Sokka en beide ouders van Aang. Maar ook globalere zaken als het vertalen van de serie naar live-action is aan bod gekomen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties