Henry Cavill is nu echt druk bezig met zijn Warhammer 40,000 Cinematic Universe

News
woensdag, 20 december 2023 om 13:30
warhammer 40k space marine 2f1686298084
Goed nieuws voor Warhammer 40,000-fans. De Cinematic Universe van Henry Cavill lijkt nu namelijk eindelijk vol op gang te zijn. Het is nu alleen nog afwachten welke film of serie als eerste verschijnt.
Het was voor velen een droevig moment toen Henry Cavill aankondigde dat hij stopte als Geralt of Rivia in The Witcher-serie van Netflix. De acteur is namelijk een grote fan van de reeks en dat heeft hij meermaals laten zien. Maar na zijn vertrek heeft hij zich op een andere passie weten te storten. Amazon en Games Workshop hebben Cavill namelijk aan het hoofd gezet van een Warhammer 40,000 Cinematic Universe.
Het project is nu vol vast start gegaan, zo laat Games Workshop weten in een blogpost. Een ‘elite groep’ aan screenwriters met een passie voor Warhammer zijn bezig om de setting en karakters naar het televisiescherm en het witte doek te brengen. De groep wordt geleid door Cavill als executive producer, die zelf ook in de pen kruipt.
Dat Cavill en zijn team nu druk bezig zijn met de nieuwe Cinematic Universe, betekent alleen niet dat we snel het eerste product kunnen verwachten. Dat benadrukt Games Workshop in de blogpost.

“TV- en filmproductie is een gigantische onderneming,. Het is niet ongebruikelijk dat projecten vanaf dit punt twee tot drie jaar duren voordat iets op het scherm verschijnt. Toch gaat alles nu goed van start en je kunt er zeker van zijn dat we je de laatste updates zullen brengen zodra we kunnen.”

Gaat Cavill in de Cinematic Universe spelen?

Het is vooralsnog onbekend of er eerst een film gaat komen of eerst een serie, maar mogelijk kan er iets tegelijkertijd gelanceerd worden. Daarnaast is het de vraag waar de film en/of serie over zal gaan. Warhammer 40,000 kent namelijk een erg lange geschiedenis, met veel verhalen die verteld kunnen worden.
Naast zijn werk als executive producer, hint Games Workshop er ook naar dat Cavill in de Cinematic Universe gaat spelen. Welke rol, dat is ook nog niet bekend, maar de acteur hintte er eerder wel naar dat hij interesse heeft om één van de Primarchs of Captain-Generals te spelen.