Verstappen wil samen met zijn vader racen buiten F1

News
vrijdag, 28 april 2023 om 14:30
max verstappen gp saudi arabia 2023f1679300147
Max Verstappen heeft het er de laatste tijd vaker over gehad dat hij niet eeuwig in F1 blijft rijden. Nu is ook duidelijk wat hij wil gaan doen, namelijk samen racen met zijn vader.
Het is geen geheim dat Max Verstappen enorm veel passie heeft voor racen. Na een druk raceweekend in de Formule 1 stapt de Nederlander geregeld meteen thuis in de simulator om een aantal simraces te rijden. Hij is alleen niet zo blij met alle veranderingen in F1, waardoor hij mogelijk sneller dan verwacht stopt met de koningsklasse van de motorsport.
Maar wat gaat Verstappen dan precies doen als hij niet meer in de Formule 1 rijdt? Dat heeft hij laten weten in Baku aan de aanwezige pers, waaronder GPblog.com. Hij wil graag samen met vader Jos Verstappen meedoen aan endurance racing.

“Dat vind ik geweldig. Ik blijf het maar tegen hem zeggen. De tijd tikt, hij wordt ouder. Maar ook als het zonder mijn vader is. We zullen zien, ik heb ook de ambitie om misschien mijn eigen team op te zetten. Er zijn heel veel dingen die ik wil doen buiten het zelf rijden.”

Verstappen slaat één race over

Het kroonjuweel van endurance racing is natuurlijk de 24 uur van Le Mans. Als Verstappen die race zou winnen, dan zou hij twee van de drie achievements hebben behaald die nodig zijn voor de legendarische ‘Triple Crown’.
In dat geval zou de Nederlander ook nog de Indy 500 moeten winnen. Die race slaat Verstappen alleen sowieso over, behalve als toeschouwer op de tribune. Het racen op ovals vindt de coureurs namelijk te gevaarlijk.

Populair Nieuws