Verstappen voelde 'geen vreugde' na winnen F1-kampioenschap

News
maandag, 19 december 2022 om 13:30
max verstappen gp belgie 2022f1662032577
Twee jaar op rij is het Formule 1-seizoen op een opvallende manier beslist. Waar Max Verstappen in 2021 stond te huilen van blijdschap, voelde hij dit jaar juist geen vreugde na de onthulling.
Nu het Formule 1-seizoen ten einde is, kan Max Verstappen terugblikken op het afgelopen jaar. Een seizoen waarin hij al snel de hoop op een tweede titel opgaf, om vervolgens de rest van het jaar te domineren. Na de zomerstop was het al duidelijk dat de Nederlander het tweede kampioenschap op rij zou winnen. Het was alleen nog de vraag wanneer.
Uiteindelijk behaalde Verstappen genoeg punten tijdens de Grand Prix van Japan om zichzelf te kronen tot kampioen. Alleen niemand had door dat de coureur van Red Bull Racing daadwerkelijk kampioen was geworden, inclusief Verstappen zelf. Dat zorgde dan ook voor een flinke domper op de feestvreugde, zo laat hij weten aan Formule1.nl in een interview.

“Van wie ik als eerste hoorde dat ik wereldkampioen was? Van iemand van de FIA. Ik voelde op dat moment geen euforie, geen uitzinnige vreugde. Het is ook gewoon een vreemde gewaarwording dat je zoiets pas na de race hoort.”

Niks gaat boven Abu Dhabi

Volgens Verstappen was hij alleen ook niet zo uitzinnig van vreugde geweest als in Abu Dhabi als hij tijdens de race wel wist dat hij de titel zou gaan winnen. De Nederlander stelt dat ‘alles dat nu volgt, een bonus is’.
Het verschil is spanning tussen de twee seizoenen is ook enorm groot. Waar hij in 2021 pas de titel pakte in de laatste bocht van de allerlaatste race, wist Verstappen in 2022 allang al dat hij zou gaan winnen. “Als het niet in Japan was gelukt, dan wel in Amerika of Mexico”, concludeert Verstappen.