Max Verstappen maakt zich zorgen om vader Jos

News
donderdag, 15 december 2022 om 9:30
max verstappen jos verstappen gp hongarije 2022f1671092580
Max Verstappen rijdt in de snelste auto’s ter wereld over soms extreem krappe circuits, waarbij de coureurs elke keer weer gevaar lopen. Toch maakt de regerend wereldkampioen zich meer zorgen om vader Jos.
Terwijl Jos Verstappen al een lange tijd geen Formule 1-coureur meer is, blijft de Nederlander wel racen. De laatste tijd is hij namelijk terug te vinden in een rally-auto, waarin hij al heeft meegedaan aan meerdere races in België.
De rallysport is alleen niet zonder risico’s. Geregeld gaan er auto’s over de kop of erger. Helemaal wanneer de weersomstandigheden niet geweldig zijn en de wegen slecht - zoals vaak het geval is in België. Max Verstappen maakt zich dan ook zorgen wanneer zijn vader weer instapt in een rally-auto, zo laat hij weten in gesprek met De Limburger.

“Ik zeg altijd tegen hem dat hij uit moet kijken. Dat zegt hij trouwens ook altijd tegen mij. Kijk, hij wil het altijd zo goed mogelijk doen met alle risico’s van dien. Ik zeg dan: het hoeft niet meer. Je hóeft niet te winnen. Je kunt ook gewoon plezier hebben als je soms 1 procent minder risico neemt. In de rally gebeuren relatief best veel ongelukken. Je schrijft per jaar minimaal een auto af.”

Opluchting voor Verstappen

Verstappen volgt altijd de races van zijn vader via live timing en wanneer Jos ongedeerd over de streep komt, is de F1-coureur elke keer weer ‘een beetje opgelucht’.
De Nederlander is niet het plan om het voorbeeld van zijn vader te volgen. Niet in de rally en niet qua opvoeding. Waar Jos ‘alles deed’ voor zijn zoon tijdens het karten, dat ziet de wereldkampioen zichzelf niet doen.