Verstappen negeert kritiek op druk raceweekend: "Ik ben professioneel genoeg"

News
vrijdag, 17 mei 2024 om 20:00
max verstappen gp imola 2024 paddock
Max Verstappen gaat een opvallend druk weekend tegemoet, met een Grand Prix én een simrace. De Nederlander krijgt daar de nodige vragen over, maar naar eigen zeggen is hij professioneel genoeg om te beslissen wat hij wel en niet kan doen.
Coureurs hebben het tijdens een raceweekend normaal behoorlijk druk. Zo hebben ze niet alleen de race om te rijden, maar ook vrije trainingen, de kwalificatie en de nodige mediaverplichtingen. Ondanks dat heeft Max Verstappen besloten om zijn planning nog een stukje voller te maken.
Naast de GP van Imola doet de regerend wereldkampioen namelijk ook mee aan de virtuele 24 uur op de Nürburgring voor Team Redline. De race begint op zaterdagavond en Verstappen zal twee tot vier uur gaan rijden voor het team. Daarvoor heeft hij geen toestemming gevraagd van Red Bull Racing, want de coureur is van mening dat ze niet kunnen beslissen wat hij doet in zijn vrije tijd.
Met de beslissing neemt Verstappen alleen wel een risico. Als hij bijvoorbeeld crasht of een fout maakt op zondag, dan zullen er ongetwijfeld opmerkingen komen dat het komt door zijn deelname aan de simrace. Maar aan onder andere GPblog.com laat de Nederlander weten dat die kritiek valt op dovemansoren.

“Dan zeggen ze dat maar, het maakt mij toch niks uit. Ik ben professioneel genoeg om in te zien wat wel en niet kan. Ik ben sowieso iemand niet iemand die denkt van: als ik dat gisteren niet had gedaan, dan was dit vandaag niet gebeurd. Kijk, als je niet naar bed gaat en niet slaapt, dan zal dat niet goed zijn voor je race op zondag. Maar de laatste paar wedstrijden heb ik ook gegamed na afloop, daar was dan alleen geen aandacht voor.”

- Max Verstappen

Nieuwe installatie voor de simrace

Om ervoor te zorgen dat Verstappen zo goed mogelijk kan racen in de virtuele 24 uur op de Nürburgring, heeft hij een nieuwe simulator laten bouwen in zijn motorhome. Er was daarbij voornamelijk één ding waar hij aandacht voor had, namelijk de internetverbinding: “Dat is het belangrijkste.”

Populair Nieuws