Verstappen snapt niks van Hamilton: "Ik zou Ajax nooit kopen!"

News
vrijdag, 22 april 2022 om 12:00
f1 max verstappen cockpitf1650619004
Lewis Hamilton is bezig om een bod uit te brengen op voetbalclub Chelsea. Die keuze is voor Max Verstappen onbegrijpelijk, omdat de Brit helemaal geen fan is van die club.
Gisteren kwam Sky Sports met een opmerkelijk verhaal. Een consortium zou namelijk bezig zijn met een bod om voetbalclub Chelsea over te nemen. Die club was eerst in handen van de Russische oligarch Roman Abramovich, maar moet Chelsea verkopen door de problemen die zijn veroorzaakt door de invasie van Oekraïne. Naar verluidt zou Lewis Hamilton tien miljoen pond hebben gestopt in het bod, waarmee hij mede-eigenaar van de club zal worden.
Normaal zou dat niet zo heel vreemd zijn, ware het niet dat Hamilton publiekelijk heeft aangegeven een fan te zijn van Arsenal, de andere club uit Londen en de grote rivaal van Chelsea. Tegenover The Independent geeft Max Verstappen dan ook aan helemaal niks te begrijpen van de keuze van Hamilton.
Verstappen zegt daarnaast hij ook nooit een co-owner zou willen zijn als hij een voetbalclub zou overnemen. De wereldkampioen wil in dat geval de volledige eigenaar zijn en zelf beslissingen kunnen nemen. Met zijn nieuwe contract bij Red Bull Racing, en het bijbehorende salaris, zou de Nederlander in ieder geval wel genoeg geld hebben om een voetbalclub te kunnen overnemen.

Hamilton bevestigt bod op Chelsea

Lewis Hamilton heeft voor de camera zijn keuze voor Chelsea nog niet toegelicht, maar een woordvoerder heeft wel bevestigd dat hij meedoet aan een bod op de club. Volgens de woordvoerder zou het genoemde bedrag van tien miljoen pond alleen niet kloppen. Hoeveel Hamilton wel geïnvesteerd heeft, dan is niet duidelijk.
In de verklaring wordt daarnaast gemeld dat Hamilton de club zou willen overnemen om meer diversiteit in de sport te promoten. Iets waar de Brit zich ook al langer hard voor maakt in de Formule 1.

Populair Nieuws