Fortnite uitgeroepen tot officiële Olympische eSport

News
maandag, 08 mei 2023 om 9:00
fortnite the witcher geraltf1675785347
Fortnite is al jaren de populairste game op de planeet. Toch heeft de titel van Epic Games die in 2017 populair werd dankzij zijn Battle Royale-modus een nieuwe mijlpaal bereikt. De game is nu namelijk ook officieel een Olympische eSport.
Wie denkt dat er met Fortnite niets te bereiken valt, zit daar nu nog meer naast dan voorheen. De game van Epic Games is namelijk offcieel uitgeroepen tot Olympische eSport. Dat betekent dat er deze zomer ook gestreden wordt om een ilustere gouden plak tijdens de Olympische Spelen via deze game.
Op zaterdag 24 juni 2023 wordt de strijd in Fortnite uitgevochten rondom de gouden medaille van de Olympische Spelen. Speciaal voor het evenement dat tijdens de Olympic Esports Week gehouden wordt een Fortnite eiland gecreerd waarop twaalf spelers van de 2023 Fortnite Champion Series het tegen elkaar opnemen. Met de wedstrijd worden spelers onder ander getest op hun nauwkeurigheid in het schieten.

Fortnite niet de enige Olympische eSport

Het is niet de enige game waarmee gamers een gouden plak kunnen verdienen. Ook Gran Turismo 7, NBA 2K23 en Eleven Table Tennis maken onderdeel uit van de eSports line-up van de Olympische Spelen.