Verstappen heeft maar één wens op zijn lijstje voor Red Bull Racing

News
woensdag, 15 mei 2024 om 14:00
max verstappen interview gp saoedi arabie 2024f1709800176
Er is de laatste tijd veel gaande rondom de toekomst van Max Verstappen. Maar de wereldkampioen heeft in ieder geval geen zin om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden.
Max Verstappen staat bijna synoniem voor Red Bull Racing. De equipe uit Oostenrijk en zusterteam Toro Rosso (tegenwoordig VCARB) is immers het enige team waarvoor de Nederlander heeft gereden in de Formule 1. En het is een uitdaging om Verstappen in een andere outfit te spotten dan zijn Red Bull-shirt.
Maar de laatste maanden zijn er twijfels over de toekomst van de coureur bij het team. Sinds het schandaal rondom Christian Horner rommelt het aan alle kanten en recent is ook nog eens Chief Technical Officer Adrian Newey vertrokken.
Eerder heeft Verstappen aangegeven dat hij rust in het team erg belangrijk vindt, maar momenteel heeft hij nog een andere wens toegevoegd aan zijn lijstje. En dat is er eentje die vrij logisch is voor een F1-coureur: de snelste auto. “Dat is wat we nu hebben en dat is wat we volgend jaar ook kunnen hebben.”
Door de media is Verstappen ook gevraagd of hij naar een ander team zou gaan en die naar een niveau gelijkwaardig aan Red Bull Racing te tillen, zo meldt onder andere GPblog.com. Vergelijkbaar met wat Michael Schumacher heeft gedaan bij Ferrari, toen hij na twee titels met Benetton in 1996 vertrok naar het Italiaanse team.

“Ik heb niet per se het verlangen om plotseling iets nieuws op te bouwen of wat dan ook. Waarom zou je weg willen als je al in de beste positie zit en je denkt dat je daar nog lang mee door kunt gaan?”

- Max Verstappen

Upgrades voor Verstappen

Afgelopen raceweekend wist Verstappen niet te winnen en had McLaren de snelste raceauto. Mogelijk komt daar alleen weer verandering in in Imola. Red Bull Racing is namelijk van plan om een paar upgrades te introduceren aan de auto, als aanvulling op de upgrades die zijn toegepast in Japan.