Ontwikkelaar rFactor 2 begrijpt frustraties Max Verstappen

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 9:50
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Max Verstappen ging flink tekeer tegen de simulatie racegame rFactor 2, nadat hij halverwege de virtuele 24 uur van Le Mans de overwinning aan zich voorbij zag gaan door serverproblemen. De directeur van ontwikkelaar Studio 397 begrijpt zijn frustraties.
Team Redline was één van de favorieten voor de winst in de virtuele 24 uur van Le Mans - de digitale vervanger voor de klassieke endurance race. Met F1-coureurs Max Verstappen en Lando Norris en professionele simracers Atze Kerkhof en Greger Huttu zat het team bomvol talent. Team Redline begon dan ook goed en nam vrij snel de leiding, totdat na ongeveer tien uur racen Verstappen crashte door waarschijnlijk een slechte verbinding met de server. Later verloor ook Kerkhof de controle over het stuur buiten zijn schuld om.
Op de stream van Lando Norris liet Verstappen zich vervolgens uit over de game, waar harde woorden vielen. Directeur Marcel Offermans van Studio 397, de ontwikkelaar van rFactor 2, heeft begrip voor de frustraties van de F1-coureur. Dat laat hij weten in gesprek met GPUpdate.net.

Meer technische problemen in 24 uur van Le Mans

Team Redline was niet het enige team dat te maken kreeg met technische problemen. Voormalig F1-coureur Fernando Alonso en zijn collega’s moesten al stoppen na twee uur, nadat ze niet konden bijtanken tijdens het uitzitten van een straf. De auto kwam daardoor in de volgende ronde zonder brandstof te zitten.
Daarnaast moest er ook twee keer een herstart worden uitgevoerd door serverproblemen. Volgens Offermans was dat alleen een bekend probleem en waren teams erop voorbereid.

Populair Nieuws