Verstappen laat deze week zijn kunsten zien in de Le Mans race

News
donderdag, 03 november 2022 om 9:30
max verstappen gp mexico 2022f1667204418
Max Verstappen krijgt nooit genoeg van racen. De Nederlander heeft deze week eigenlijk een weekje rust van de Formule 1, maar hij heeft besloten om te gaan racen in de virtuele Le Mans race.
Het is al een lange tijd bekend is dat Max Verstappen geboren is om te racen. Niet alleen is hij namelijk extreem snel in een Formule 1-auto en daarvoor in karts, hij houdt er ook van om geregeld in een virtuele auto te stappen. De regerend wereldkampioen heeft zelfs dezelfde avond na een Grand Prix nog gereden in een virtual race.
Deze week kunnen fans van Verstappen hem weer aanschouwen in een simrace. De Nederlander heeft namelijk besloten om mee te doen aan de zes uur durende Le Mans Virtual race op zaterdag. Dat heeft de organisatie aangekondigd in een bericht op Twitter.

Le Mans race niet op Le Mans

Hoewel je met de naam Le Mans Virtual zou verwachten dat de race wordt gehouden op het klassieke circuit van La Sarthe, is dat niet het geval. De virtuele race zal namelijk plaatsvinden op Spa-Francorchamps, waar elk jaar de Grand Prix van België wordt gereden. Verstappen heeft dus genoeg ervaring op het circuit, want het is ook nog eens één van zijn favoriete banen om op te rijden.
Eerder dit jaar heeft Verstappen ook meegedaan aan de BMW Sim Cup. Destijds maakte de Nederlander furore, omdat hij tijdens het evenement maar liefst 42 inhaalacties maakte in een race van slechts twee uur.

Populair Nieuws