Max Verstappen maakt 42 inhaalacties tijdens simrace

News
maandag, 27 juni 2022 om 16:00
si202205083076 newsf1652258966
Max Verstappen is niet alleen een razendsnelle F1-coureur, de Nederlander doet ook geregeld mee aan simraces. Zo heeft hij zondag tijdens een race maar liefst 42 inhaalacties gemaakt tijdens een race.
Afgelopen weekend werd de BMW Sim Cup georganiseerd door de gelijknamige autofabrikant. In de online game iRacing vochten 51 auto's het uit op het circuit van Spa-Francorchamps om de winst in een twee uur durende race.
Elk team bestaat uit twee coureurs en Max Verstappen kwam voor Team Redline uit samen met Alex Palou, de regerend kampioen van de IndyCar. Het tweetal had alleen een zware taak voor de boeg, want de oranje-witte auto met nummer 101 van Team Redline moest beginnen vanaf de 50ste startplek.
Die inhaalrace was voor Verstappen alleen een makkelijkere taak dan verwacht. Tijdens zijn stint in de auto maakte hij maar liefst 42 plaatsen goed, zo meldt het Twitter-kanaal van BMW Esports. Toen hij zijn stoeltje moest overgeven aan Alex Palou reed auto 101 op de achtste plek. Uiteindelijk werd het tweetal zevende na de stint van Palou. De overwinning werd behaald door Max Benecke en Patrik Holzmann, die ook voor Team Redline uitkomen.

Dit weekend weer racen op Silverstone

Verstappen is tijdens zijn off-week dus weer productief bezig geweest. Aankomend weekend mag de Nederlander weer zijn kunsten laten zien in de Formule 1. Dan is namelijk de Grand Prix van Groot-Brittannië, waar de Nederlander vorig jaar hard in de muur terecht kwam na een botsing met Lewis Hamilton.
De coureur van Red Bull Racing zal dit weekend dan ook dolgraag de finish halen, helemaal als hij daarmee zijn leiding in het kampioenschap kan vergroten. Als je niks wil missen van de race, check dan goed het tijdschema van de Grand Prix, aangezien die anders is dan normaal.