XGN Redactie: Spelen wij nog shooters?

Article
zaterdag, 08 oktober 2022 om 11:00
call of duty modern warfaref1650897229
Lange tijd zijn shooters het meest populaire genre geweest. Elk jaar vlogen er miljoenen exemplaren van Call of Duty, Battlefield, Medal of Honor en meer over de toonbank. Maar zijn shooters nu nog steeds populair? Wij hebben het aan de XGN redactie gevraagd!

Roland

Vroeger was ik een fanatiek Battlefield-speler, maar met de meest recente blamage van Battlefield 2042 ben ik een beetje afgehaakt. Ook Call of Duty en Halo zijn niet meer de franchises die het ooit waren en daardoor ben ik het speelplezier in de klassieke shooters een beetje kwijtgeraakt. Het enige wat ik momenteel nog speel op het gebied van shooters is Destiny 2 en dat is de laatste maand eigenlijk ook best sporadisch.
Ik ben wel benieuwd naar Overwatch 2, maar de wachtrijen op de servers zijn daar nog een beetje lang, dus dat is afwachten. Het liefst wil ik eigenlijk weer een klassieke shooter die mijn hart sneller laat kloppen, maar die tijd lijkt helaas een beetje vervlogen.

Chris

Ik ben nooit een fervente online gamer geweest en tegenwoordig al helemaal niet. Ik heb helemaal geen tijd om 'git gud' te worden, laat staan dat ik dat ik me wil mengen in de online toxische menigte die je mondeling nog eens afmaakt als je in je team vergeet je teammaten te healen.
Shooters vind ik bij regelmatig leuk, maar dan vooral de singleplayer delen daarvan. De storyline van Destiny 2 is uitstekend en dat is gewoon een heerlijke shooter. Ook de campagne van Call of Duty met zijn epische set-pieces mag ik graag spelen. Een online-only versie zal je mij dan ook niet snel zien spelen. Dat geldt overigens voor alle genres: Fortnite, Fall Guys, GTA Online het interesseert me allemaal helemaal niet. Nee, geeft mij maar een goede singleplayer game, shooter of niet, dan ben ik helemaal tevreden!
cyberpunk 2077 screenshotf1578999989

Ralph

Vroeger waren er twee genres die ik bijna exclusief speelde: shooters en RTS games. Wanneer ik klaar was met een episch gevecht in Battle for the Middle-Earth, dan ging ik daarna meteen verder met een potje in Counter-Strike. Met name in Rainbow Six Vegas 2 heb ik veel uren gestopt en speelde ik dat op een gegeven moment vrij fanatiek in clan-verband.
Tegenwoordig heb ik alleen niet meer bergen aan vrije tijd om erin te steken. Daarom ben ik ook meer overgestapt van de online shooters naar singleplayer ervaringen. Zo kan ik zeker genieten van titels als DOOM, Cyberpunk 2077 en de Mass Effect trilogie. En als ik dan toch de online wereld in duik, dan ga ik liever voor een potje co-op in The Division 2.

Rox

Ik game eigenlijk helemaal niet op het moment. Kocht laatst een Splatoon OLED en toen zat er geen Splatoon 3 bij, bummer haha. Dat zou nog een 'shooter' zijn die ik zou willen spelen, puur omdat het vriendelijk is. Er was een tijd in mijn leven dat shooters mijn favoriete genre was, de laatste jaren ben ik meer van verhalende games en RPG's. Hoewel ik wel echt Halo-fan ben van het eerste uur én ieder jaar als guilty pleasure Call of Duty heb.
Of ik het ga spelen nu weet ik niet. Lastig. Ik heb een soort van morele verwerping in verband met de oorlog die gaande is. Ik ben er nog niet helemaal over uit om eerlijk te zijn. Kan je in een tijdperk waarin WOIII eraan komt, al dan niet al begonnen is, nog wel shooters spelen? Dat is meer de vraag die ik zou op willen werpen. Hoe denken jullie daarover?