Pensioen van Verstappen lijkt eerder dan verwacht: "Hij wordt geen Alonso"

News
donderdag, 13 april 2023 om 14:00
max verstappen 2023 fotoshootf1676976528
Ondanks dat het al zijn negende seizoen in de Formule 1 is, is Max Verstappen pas 25 jaar oud. Hij heeft dus nog veel seizoenen in zich, maar Christian Horner denkt dat hij sneller dan verwacht met pensioen zal gaan.
Max Verstappen heeft momenteel de wereld aan zijn voeten in de Formule 1. De Nederlander heeft momenteel twee titels op zak en lijkt dit jaar af te stevenen op zijn derde. Bovendien maakt hij een goede kans om de komende jaren dat nog verder uit te breiden. Je zou dan ook verwachten dat Verstappen geen genoeg krijgt van de Formule 1.
Toch geeft de coureur van Red Bull Racing al meerdere keren aan dat hij niet blij is met de staat van de sport, met de overvolle kalender en toevoeging van sprintraces, en het plezier voor hem afneemt. In gesprek met Sky Sports laat teambaas Christian Horner weten dat hij niet vreemd zal opkijken als zijn topcoureur vroeg met pensioen gaat.

“Max is zijn eigen man en hij heeft een heel sterke, eigen mening over wat hij met zijn leven wil doen. Ik zie hem geen Fernando Alonso zijn en nog racen wanneer hij 41 of 42 jaar oud is.”

Passie voor het racen

Volgens Horner is de passie voor het racen bij Verstappen niet afgenomen, maar gaat het puur om de randzaken van de Formule 1. Als de Nederlander niet op het circuit te vinden is, dan is hij thuis wel achter de PC te vinden voor een simrace.
De teambaas ziet Verstappen dan ook wel racen in andere racedivisies, zolang het vuur in hem blijft branden. “Maar hoe lang dat vuur blijft branden, dat is voor iedereen weer anders, dat moet hij zelf gaan ontdekken.”