Verstappen kan mogelijk weer schitteren in de regen in Monaco

News
vrijdag, 27 mei 2022 om 10:30
si202204240611 newsf1653639087
De Grand Prix van Monaco is elk jaar weer een uitdaging voor de coureurs, door de smalle straten en geen marge voor fouten. Dat gaat dit jaar mogelijk een nog grote uitdaging worden, want er wordt regen en onweer voorspeld voor de race.
Ondanks dat de Formule 1 door het hele jaar heen wordt georganiseerd, zijn er altijd maar weinig regenraces. Dat is jammer, want meestal zorgen de natte Grands Prix voor een waar spektakel, met een kleine uitzondering hier en daar - zoals de Grand Prix van België vorig jaar. In de regen komen bovendien de coureurs bovendrijven die echt in alle omstandigheden kunnen schitteren, zoals we nu al vaak met Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben gezien.
De rainmeisters kunnen aankomend weekend mogelijk weer hun kunsten gaan tonen. Het lijkt er namelijk op dat de Grand Prix van Monaco een behoorlijk natte race gaat worden. Hoewel op zaterdag tijdens de kwalificatie het zonnetje ruim baan krijgt, voorspelt Weather.com een hoge kans op regen op zondag - maar liefst tachtig procent.
Nu is natuurlijk de vraag of de regen ook daadwerkelijk gaat vallen vlak voor of tijdens de race. Het komt namelijk opvallend vaak voor dat een F1 race precies de regen weet te ontwijken.

Grote kans op crashes in Monaco

Als het daadwerkelijk gaat regenen tijdens de race, dan zal waarschijnlijk meer dan eens de safety car de baan op geroepen moeten worden. Het stratencircuit is namelijk zeer krap en geeft coureurs geen enkele marge voor fouten. Dat weet Charles Leclerc heel goed. De Monegask en de grootste concurrent van Max Verstappen heeft namelijk nog nooit de finish gehaald in zijn thuisrace. Zelfs recent is Leclerc nog gecrasht in de straten van Monaco, al was dat deze keer niet zijn eigen fout.