Verstappen kan erg Nederlandse trofee winnen dit weekend

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 14:30
dutch grand prix trofee 2023f1692878419
Voor de afgelopen twee edities van de Dutch Grand Prix zijn er verschillende trofeeën ontworpen en ook de aankomende editie krijgt weer een nieuw model. Max Verstappen kan tijdens de Dutch Grand Prix deze keer een erg Nederlanse trofee winnen.
Er zit veel verschil tussen de verschillende trofeeën die worden uitgedeeld in Grands Prix. Sommige organisaties komen met een vrij standaard beker, zoals de Heineken trofee die voor meerdere races wordt gebruikt, terwijl andere organisaties er veel tijd en moeite in steken.
De Dutch Grand Prix valt duidelijk onder de laatste categorie. Voor de trofee heeft de organisatie namelijk de hulp ingeroepen van Studio Piet Boon. De ontwerpers zijn in het verleden gedoken en het iconische ontwerp uit 1939 gebruikt en gecombineerd met de Nederlandse leeuw. Het resultaat is een grote witte trofee, met gouden elementen.

Drie unieke trofeeën op rij

De eerste versie sinds de terugkeer van de Dutch Grand Prix was ook geïnspireerd op de originele trofee. Destijds was de beker alleen grotendeels gemaakt van glas. En niet zomaar glas, maar gerecycled glas van Heineken flesjes. Een extra Nederlandse invloed voor de trofee.
Vorig jaar was het ontwerp heel anders. Toen ging het namelijk om één de stervormige Heineken trofeeën die we wel vaker zien, maar in plaats van de metalen constructie ging het weer om groen glas van Heineken en een kunstwerk van Pablo Lücker erop. In het kunstwerk zijn Nederlandse elementen verstopt zoals een leeuw, windmolens en tulpen.

Populair Nieuws