Console-prijzen zullen 'niet dalen zoals voorheen' volgens Phil Spencer

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 14:00
xbox series xf1637772091
Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de PlayStation 5 en Xbox Series X/S werden gelanceerd. Volgens Phil Spencer hoeven spelers alleen niet te verwachten dat de prijzen van deze consoles dalen zoals voorheen.
In elke console-generatie is het tot nu toe hetzelfde liedje geweest. Een paar jaar zijn de consoles te koop voor de volledige prijs, voordat uitgevers komen met een prijsverlaging. En in sommige gevallen zelfs een vrij extreme prijsverlaging.
Volgens Phil Spencer zal dat alleen deze generatie niet gebeuren. Volgens de baas van Xbox zullen de prijzen voor de Xbox Series X/S en PlayStation 5 niet dalen naar bijvoorbeeld 200 euro. Dat zegt hij in gesprek met Eurogamer. Sterker nog, tot nu toe zijn de prijzen voor de consoles juist alleen maar gestegen, op een tijdelijke prijsverlaging voor de PS5 in juli na.

“De prijzen gaan niet omlaag. Je kunt niet beginnen met een console van 500 dollar en denken dat die 200 dollar gaat kosten. Het is niet meer zoals vroeger, toen je een bepaalde specificatie kon nemen en er dan 10 jaar over kon doen om de prijzen naar beneden te krijgen. Daarom zie je dat de prijzen van consoles relatief vlak zijn.”

Geen upgrade voor Xbox Series X

Eerder heeft Phil Spencer al gezegd dat er waarschijnlijk geen tussen-generatie console komt, zoals dat bijvoorbeeld met de Xbox One X het geval was. Volgens de topman zorgt het namelijk voor teveel problemen bij ontwikkelaars, die een keuze moeten maken op welk platform ze zich richten.
Daar komt bovendien bij dat Microsoft nu al twee verschillende consoles heeft, wat voor de nodige problemen kan zorgen. Zo is de release van Baldur’s Gate 3 op Xbox bijvoorbeeld uitgesteld, omdat Larian Studios niet co-op goed werkende krijgt op de Series S, terwijl feature parity wel een vereiste is van Microsoft op de twee Xbox consoles.