Viaplay commentaar onder vuur tijdens F1 GP Azerbeidzjan

News
maandag, 01 mei 2023 om 11:00
f1viaplayf1641918326
Afgelopen weekend was het eindelijk weer tijd voor F1, na lang wachten. Niet alles was alleen koek en ei, want het commentaar van Viaplay lag weer onder vuur tijdens de GP Azerbeidzjan.
Sinds vorig jaar verzorgt niet meer Olav Mol het commentaar voor de Formule 1 in Nederland. Viaplay besloot namelijk dat het tijd was om andere stemmen te introduceren, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk om precies te zijn. Dat werd de streamingdienst niet helemaal in dank afgenomen, omdat Mol geliefd was bij veel kijkers.

Commentaar op het commentaar

Halverwege het seizoen van 2022 leek het erop dat het nieuwe duo iets meer geliefd werd bij de kijkers, maar sinds het begin van dit jaar krijgen de commentatoren er weer flink van langs. Dat was ook het geval tijdens de GP van Azerbeidzjan afgelopen weekend.
Veel kijkers waren niet tevreden met het commentaar en de analyse in de studio. Met name over hoe er werd gesproken over Sergio Perez, die in Baku de sprintrace én de race wist te winnen. Op Twitter is veel commentaar op de manier hoe de Mexicaan naar beneden werd gepraat. Hieronder een greep uit de reacties op social media.

Volgende Grand Prix al snel

Na het lange wachten voor de GP van Azerbeidzjan hoeven we gelukkig niet meer lang te wachten op de volgende race. Aankomend weekend is het namelijk alweer tijd voor de GP van Miami. Aangezien er flink wat tijdsverschil is met Europa wordt het een latertje. De Grand Prix gaat namelijk van start om 21:30 Nederlandse tijd.