FromSoftware deelt meer Elden Ring DLC details

News
donderdag, 22 februari 2024 om 11:00
elden ring shadow of the erdtree bossf1708592213
Eerder deze week is de releasedatum van de nieuwe Elden Ring DLC, Shadow of the Erdtree uit de doeken gedaan. De uitbreiding verschijnt op 21 juni dit jaar, maar nu deelt FromSoftware nog een scala van extra details in gesprek met FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki.
Op 21 juni verschijnt de nieuwe uitbreiding voor Elden Ring en dat met een prijskaartje van 39,99 euro. In een interview met Eurogamer bespreekt Miyazaki wat fans van de Elden Ring DLC kunnen verwachten. Zo is de uitbreiding groter dan het Limgrave-gebied van Elden Ring, wat an sich al een gebied was waarin je een goede 20 uur mee zoet kon zijn.
Zo gaan fans dit keer op stap in het nieuwe gebied, The Land of Shadow, waarin meer dan tien nieuwe bazen klaar staan om het tegen op te nemen. Daarnaast worden tal van nieuwe vijanden toegevoegd, net als wapens en magie waarmee de speler kan gaan stoeien.
elden ring shadow of the erdtreef1708592221

Verhaalelementen lagen al klaar

Volgens Miyazaki is het verhaal bedacht op basis van elementen die George R.R. Martin al had bedacht toen hij oorspronkelijk de setting van Elden Ring bedacht. Elementen die niet gebruikt werden in de game uit 2022 zijn bewaard voor de uitbreiding.
"Het is geen compleet nieuwe mythos die hij specifiek voor Shadow of the Erdtree heeft geschreven, hij heeft niets nieuws gemaakt wat het design van de dlc bepaalde. Het is simpelweg onderdeel van het oorspronkelijke verhaal dat we via een uitbreiding willen vertellen", aldus de Elden Ring-regisseur.