Verstappen niet zoals andere Red Bull-coureurs: "Ik was nooit bang voor hem"

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 8:00
christian horner helmut marko gp nederland 2023f1694170001
Helmut Marko zorgt voor veel kansen in de Formule 1 voor jonge coureurs, maar hij boezemt ook angst in bij de junioren. Max Verstappen zegt alleen nooit bang te zijn geweest voor de topman.
Waar bij veel Formule 1-teams de teambaas het laatste woord heeft, is de opzet bij Red Bull Racing wat anders. Adviseur Helmut Marko heeft bij het team namelijk vrij veel macht en hij is bovendien verantwoordelijk voor het juniorenprogramma.
Marko heeft er dan ook voor gezorgd dat veel jonge coureurs hun doorbraak hebben gekregen in de Formule 1, zoals Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Pierre Gasly en natuurlijk Max Verstappen. Veel junioren vrezen alleen wel voor de strenge topman, maar daar had Verstappen niet zoveel last van. Dat laat de drievoudig wereldkampioen weten in een interview met Motorsport-Magazin.com.

“We kunnen elkaar tegenwoordig alles vertellen. Maar ik was nooit zoals andere junioren, die ronduit bang waren voor Helmut. Ik herinner me dat hij me 's ochtends om 7.30 of 8.00 uur belde. Ik nam gewoon niet op. Ik dacht bij mezelf, ik ga de telefoon niet opnemen op dat tijdstip, ik slaap nog. Dus belde ik hem terug om 10.00 uur of wanneer dan ook.”

Communiceren in het Duits

Marko heeft er wel voor gezorgd dat Verstappen nu vloeiend kan praten in het Duits. Aan het begin van zijn carrière in de Formule 1 kon de Nederlander nog niet zo goed Duits praten, maar Marko maakte meteen duidelijk dat dat de taal zou zijn waarin ze communiceren.
Achteraf is Verstappen er wel blij mee. Volgens de coureur is het namelijk persoonlijker als hij met ‘de grote bazen’ kan spreken in hun eigen taal.

Populair Nieuws