Verstappen hekelt 'hypocriete' concurrentie: "Maar zo werkt F1"

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 9:30
max verstappen christian horner helmut marko f1 2022f1662543763
In F1 raken teams en coureurs maar niet uitgepraat over een straf voor Red Bull Racing, nadat het team volgens de FIA de budget cap heeft overschreden. Volgens Verstappen probeert de ‘hypocriete’ concurrentie zijn team op elk mogelijke manier af te remmen.
Twee weken geleden won Max Verstappen op een vreemde manier zijn tweede titel op rij, maar dat is niet lang het gesprek van de dag geweest in de Formule 1. De volgende dag kwam de FIA namelijk met het bericht naar buiten dat Red Bull Racing de budget cap zou hebben overschreden. Volgens het bestuursorgaan gaat het om een ‘minor breach’, wat een overschrijding van 5 procent of minder zou betekenen.
Al voordat het nieuws officieel naar buiten kwam, gingen er veel geruchten rond op een mogelijke breach en teambazen schreeuwden al meteen om straffen. Sindsdien is dat geluid alleen nog maar harder geworden. Zo wordt Red Bull beschuldigd van vals spelen en zou het zonder het extra geld niet de titel hebben gewonnen in 2021. Er wordt dan ook gesuggereerd dat Verstappen zijn eerste titel in moet leveren.

Wat vindt Verstappen van de beschuldigingen?

De Nederlander zelf maakt zich er ondertussen niet zo druk om, laat hij weten in gesprek met Sky Sports F1. Verstappen ziet de kwestie als iets tussen de FIA en Red Bull Racing en wacht geduldig de gesprekken af, omdat het team zelf ervan is overtuigd dat het netjes binnen de budget cap is gebleven. Wel vindt Verstappen de uitspraken van de andere teams nogal hypocriet.

“We waren duidelijk over wat volgens ons correct is, daarom loopt de zaak nog. Het is vooral omdat we het goed hebben gedaan, dan de andere teams ons proberen af te remmen op welke manier dan ook. Zo werkt F1. Iedereen is hypocriet, dat vind ik prima. Wij concentreren ons op ons werk.”

Terwijl de speculaties in de paddock voorlopig niet op zullen houden, richten de teams zich ondertussen wel op aankomend weekend. Dan is het namelijk tijd voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Red Bull Racing een goede kans maakt om weer de constructeurstitel te pakken - de eerste sinds 2013!

Populair Nieuws