Verstappen heeft tip voor Toto Wolff: "Concentreer op je eigen team"

News
donderdag, 14 september 2023 om 16:00
max verstappen helm gp oostenrijk 2023f1688391414
Toto Wolff reageerde opmerkelijk op het nieuwe record van Max Verstappen, door te stellen dat het alleen voor Wikipedia was en dat ‘toch niemand het leest’. De Nederlander heeft nu gereageerd op die uitspraak.
Het is niet eenvoudig om tien overwinningen op een rij in de Formule 1 te behalen. Dat blijkt wel uit het feit dat het nog nooit is voorgekomen, totdat Max Verstappen het record wist te behalen in Monza. Mercedes-teambaas Toto Wolff stelde daarna dat records alleen interessant zijn voor Wikipedia.
De uitspraak kwam Wolff op veel kritiek te staan. Het gedrag werd volgens velen bestempeld als kinderachtig, omdat Mercedes moet wennen aan het feit dat het team niet meer dominant is.
Verstappen zelf is niet teleurgesteld door de uitspraak. Hij denkt dat Wolff nog steeds boos was door de tegenvallende prestaties van Mercedes op Monza. De wereldkampioen heeft wel een tip voor zijn concurrent, zo laat hij weten aan de media in Singapore, waaronder Motorsport.com.

“Ik denk dat het belangrijk is om je te focussen op je eigen team. Dat is ook wat wij doen. Dat hebben we ook gedaan in het verleden, toen wij een achterstand hadden en zij dominant waren. En ik denk dat je het moet waarderen als een team het erg goed doet, het werkt ook als een soort inspiratie.”

Vast ritueel voor Verstappen

In Singapore kan Verstappen ook zijn record nog verder uitbreiden, al denkt de Nederlander daar weinig over na. Hij wil naar eigen zeggen altijd gewoon het best mogelijke resultaat halen. Een record uitbreiden verandert dat niet, omdat het van nature komt als je altijd wil winnen. Als Verstappen nog minimaal vier van de overige acht races wint, dan verbreekt hij ook zijn eigen record van het meeste aantal overwinningen in één seizoen.

Populair Nieuws