Vertrek Newey is 'niet zo dramatisch' volgens Max Verstappen

News
vrijdag, 03 mei 2024 om 15:00
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Het nieuws dat Adrian Newey vertrekt bij Red Bull Racing sloeg in als een bom. Maar volgens Max Verstappen is het niet zo dramatisch als het lijkt.
Niet alleen coureurs zijn in de wereld van de Formule 1 gewild, maar ook technisch personeel en teambazen. Met stipt op nummer één onder de ontwerpers staat Adrian Newey. De Brit is al sinds 1992 bezig geweest met het ontwerpen van kampioenschapwinnende auto’s en heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd.
Het vertrek van de technisch directeur bij Red Bull Racing wordt dan ook gezien als een mokerslag voor het team. Ook omdat Newey nu zijn diensten kan gaan verlenen aan een concurrent van Red Bull. Maar Max Verstappen maakt zich niet zo’n zorgen. Volgens de regerend kampioen lijkt de situatie dramatischer van buitenaf, zo laat hij weten aan onder andere Autosport.com.

“Natuurlijk was Adrian ongelooflijk belangrijk voor het succes van Red Bull, maar in de loop der tijd is zijn rol een beetje veranderd. Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij eigenlijk deed. Ik zeg niet dat hij niets doet, maar zijn rol is geëvolueerd. 
Er zijn veel goede mensen in het team gekomen, dat heeft die hele afdeling versterkt. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het technische team dat we buiten Adrian hebben heel erg sterk is en dat hebben ze de afgelopen jaren ook laten zien met hoe competitief de auto is.”

- Max Verstappen

Blijft Verstappen bij Red Bull?

Na het vertrek van Newey leek het erop dat Verstappen ook zou vertrekken. Maar de coureur lijkt verzekerd te zijn in de know-how van het team van Red Bull Racing. Ondanks dat vader Jos aan de noodbel trekt, blijft zijn zoon de rust zelve en lijkt hij voorlopig niet na te denken over een plekje bij een ander Formule 1-team.

Populair Nieuws