Verstappen geprezen voor reactie na nederlaag in Baku

News
woensdag, 03 mei 2023 om 15:30
max verstappen gp azerbeidzjan 2023f1682926953
Max Verstappen wist de GP van Azerbeidzjan niet te winnen, die eer ging naar teamgenoot Sergio Perez. Maar de Nederlander wordt wel geprezen voor zijn reactie na de nederlaag in Baku.
De afgelopen twee seizoenen heeft Max Verstappen veelal zijn teamgenoot ver achter zich gelaten. De keren dat Sergio Perez won, was bijna altijd vanwege technische problemen of een gridstraf voor Verstappen. De Mexicaan zit dit seizoen alleen lekkerder in de auto en laat dat zien op de baan.
Na afloop had Verstappen dan ook niets dan lof voor zijn teamgenoot, ondanks dat hij zelf pech had met de timing van de safety car. De Nederlander maakte geen excuses en benadrukte juist de prestaties van Perez. Volgens Jan Lammers is die reactie ‘een tien met een griffel waard’, zo laat hij weten in de Formule 1-podcast van NPO Radio 1.

“Verstappen geeft ook duidelijk aan dat zij het gewoon niet helemaal lekker voor elkaar hadden. Met zo’n afstelling zit je er meer mee in je maag op een stratencircuit. Remmen, insturen, gas. Allemaal korte acties van de één op de ander. Als je dan je balans niet voor elkaar hebt, kom je een fractie tekort.”

Nieuwe kansen in Miami

Een tegenvallende afstelling heeft Verstappen wel vaker gehad tijdens een sprintweekend. Ook vorig jaar had de Nederlander meermaals dat zijn setup niet goed werkte, doordat er maar weinig tijd was voor testen.
Aankomend weekend krijgt Verstappen weer een nieuwe kans, wanneer het tijd is voor de Grand Prix van Miami. Dat raceweekend is weer zoals gebruikelijk, met in totaal drie vrije trainingen. De kans is dus groot dat de afstelling van de auto deze keer wel weer goed is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties