Zo kan je import games scoren bij Nedgame!

Article
woensdag, 03 mei 2023 om 15:00
nedgame logo headerf1668180081
Niet alle games worden fysiek uitgebracht in Nederland. Gelukkig is er een oplossing voor, want via Nedgame kan je je favoriete import games gemakkelijk scoren!
Jaarlijks passeren enorm veel games de revue. De grote titels die iedereen kent, worden in zo’n beetje elke markt wereldwijd uitgebracht. Maar dat is niet voor elke game het geval. Al helemaal niet wanneer je de game in kwestie als fysiek exemplaar in je collectie wil opnemen. Er zijn met name veel games uit Japan die alleen in het land zelf of in Azië worden uitgegeven.
Meestal komt dat door het gebrek aan een internationale distributeur. Een goed voorbeeld is Demon’s Souls van het inmiddels zeer bekende FromSoftware. Het was de eerste game in de Souls-franchise, die ook nog eens meteen goed werd ontvangen. Maar als je de game wilde hebben, dan moest je die vanuit Japan importeren. Pas ruim een jaar later sloot FromSoftware een deal met Bandai Namco om Demon’s Souls in Europa uit te geven en werd het iets makkelijker gemaakt.

Makkelijk import games scoren

Het kan dus regelmatig voorkomen dat je op zoek bent naar een game, maar dat die titel niet in Europa wordt uitgegeven. Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor, zodat je niet door flink wat hoepels hoeft te springen om zelf een game te importeren - dat wordt vaak al helemaal lastig als je iets uit Azië wil importeren. Bij Nedgame kan je namelijk veel import games scoren.
De Nederlandse webshop geeft duidelijk aan wanneer een titel uit een andere markt komt en eventueel wat voor gevolgen dat heeft. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de fysieke versie van Mega Man Battle Network Legacy Collection voor de Nintendo Switch, dan kan je die nu bestellen bij Nedgame.
De game komt eigenlijk niet uit in Nederland, maar je kan hem nu dus even eenvoudig bestellen als elke andere titel bij Nedgame. Ondanks dat het een import game is, kan je Mega Man gewoon spelen op een Nintendo Switch uit elke regio. Games worden anno 2023 over het algemeen niet meer region locked, zoals dat vroeger wel vaak het geval was.

Geïmporteerde merchandise

Games zijn niet de enige producten die wel eens exclusief in een bepaalde markt worden uitgegeven. Zo komt het regelmatig voor dat gewilde merchandise in slechts één land wordt uitgebracht. Dat is misschien nog vervelender, omdat je in tegenstelling tot games niet even een digitaal exemplaar van merchandise kan scoren.
Maar Nedgame zorgt gelukkig ook in dit geval voor een oplossing. De webshop importeert namelijk ook bepaalde merchandise en accessoires. Ben jij bijvoorbeeld een grote liefhebber van amiibo, dan kan je bij Nedgame terecht voor exemplaren die alleen in de Verenigde Staten en Japan zijn verschenen. Kortom, bij Nedgame kan je terecht voor al je games en extra’s, of die nu in Nederland worden uitgegeven of niet.