Verstappen gaat in kleurrijke RB19 rijden in Miami

News
vrijdag, 21 april 2023 om 9:30
si202205083076 newsf1652258966
Voor de GP van Miami komt Red Bull Racing met een speciale livery voor de RB19. Het team heeft nu alvast wat designs gedeeld waarin Verstappen en Perez mogelijk gaan rijden.
Door de jaren heen is Red Bull Racing met een aantal zeer creatieve ontwerpen op de proppen gekomen. In de meeste gevallen werd het ontwerp alleen gebruikt tijdens de pre-season test en nooit tijdens een race - grotendeels omdat de sponsors niet goed zichtbaar waren. Maar in Miami gaat het team echt met een speciale livery rondrijden.
Voor de race mogen fans namelijk zelf hun eigen ontwerp opsturen naar Red Bull. De ontwerpers in spé krijgen niet de gehele auto als canvas: de achtervleugel, sidepods en voorvleugel mogen voorzien worden van een nieuw likje verf.
Op woensdag 3 mei wordt de speciale livery onthuld, een paar dagen voordat de GP van Miami van start gaat. Red Bull heeft nu wel alvast een aantal van de favoriete ontwerpen tot nu toe getoond via een post op Instagram. Hoewel niet de hele auto kan worden aangepast, is het duidelijk dat de auto er compleet anders uit komt te zien.

Focus op Azerbeidzjan

Voordat het tijd is voor de GP van MIami, zal de focus eerst liggen bij Red Bull Racing op de GP van Azerbeidzjan, die op 30 april wordt gereden. Het raceweekend zal ook zorgen voor de eerste sprintrace van het jaar, maar die zal anders verlopen dan voorheen.
In Baku wordt namelijk een test gehouden voor een nieuw soort sprintrace en opvulling van het raceweekend. Op vrijdag wordt de kwalificatie voor de echte race gehouden, met vervolgens op zaterdag een kwalificatie voor de sprintrace en daarna de sprintrace zelf. Zondag is het zoals gebruikelijk dan tijd voor de Grand Prix, met de starting grid die bepaald is op vrijdag. De sprintrace wordt dan dus helemaal losgekoppeld van de race op zondag.