Ga diepzee duiken met gratis game in de Epic Games Store

News
vrijdag, 21 april 2023 om 9:00
epic gamesf1645113725
De gratis game in de Epic Games Store stuurt ons deze week naar de diepe oceaan waar we oog in oog komen met de mooiste en grootste zeedieren. Daar blijft het niet bij, want Epic voegt daar deze week nog een tweede gratis game aan toe.
Het is feest in de Epic Games Store! Epic geeft deze week maar liefst twee games weg, elk met een heel eigen ervaring, maar beiden exploreren ze de uithoeken van onze aarde. Zo duiken we de diepste oceanen in waar we oog in oog komen te staan met de wondere onderwaterwereld die normaliter alleen weggelegd is voor diepzeeduikers, maar nu gewoon vanuit je luie stoel te beleven is. Daarnaast reizen we af naar Alaska, waar we het mysterie achter een maar voortdurende sneeuwstorm moeten zien te achterhalen. Beide games zijn van dezelfde makers, E-Line Media.

Beyond Blue gratis in de Epic Games Store

Beyond Blue is een verhalende singleplayer adventuregame dat zich afspeelt in de diepe wateren van onze oceanen. Trek je duikerspak aan en daal af in de wondere wereld onder water en onderzoek het mysterie van de grote oceaan. Je speelt als Mirai, een diepzeeduiker en wetenschapper die onderdeel is van een nieuw gevormd onderzoeksteam dat nieuwe technieken gebruikt om de oceaan op nog niet eerder toegepaste manier te onderzoeken. Hoewel de game een verhaal bevat, bestaat de hoofdmoot toch vooral uit prachtige vergezichten onder water. Dat wordt nog eens extra kracht bij gezet door de 16 verschillende documentaires die in de game verwerkt zitten.

Ook Never Alone gratis in de Epic Games Store

Never Alone is een veelgeprezen puzzle platformer die zich afspeelt in Alaska. Als onderdeel van de lokale bevolking speel je als Nuna of Fox (of beide, als je met z'n tweeën speelt). Nuna beklimt ladders en touwen en kan objecten manipuleren. Fox kan weer goed door kleine ruimtes kruipen en zo plekken bereiken waar Nuna niet kan komen. Samen onderzoeken ze grotten en gure locaties rond het dorp in het hoge noorden van het Arctische Alaska. Net als bij Beyond Blue staat exploratie centraal en biedt de game veel achtergrondinformatie in de vorm van korte documentaires.

Epic Games geeft regelmatig gratis games weg

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.