Verstappen gaat het niet rustig aan doen: "Ik wil zoveel mogelijk titels winnen"

News
donderdag, 14 juli 2022 om 9:30
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773
Vorig jaar heeft Max Verstappen voor het eerste het wereldkampioenschap in de Formule 1 gewonnen en daarmee zijn droom behaald. Maar de Nederlander is ondanks dat nog zeker niet klaar met het winnen van titels.
Elke coureur in de Formule 1 heeft als droom om ooit gekroond te worden tot wereldkampioen, maar de daadwerkelijke eer is slechts voor weinig coureurs weggelegd. Max Verstappen heeft zich vorig jaar aan dat rijtje mogen toevoegen en zinspeelde er daarna op dat hij nu met een gerust hart kan stoppen.
Dat betekent alleen zeker niet dat de Nederlander dat ook daadwerkelijk van plan is. Verstappen heeft namelijk nog veel honger naar nieuwe titels, zo laat hij weten in een interview met F1-insider.

"Ik wil zoveel mogelijk titels winnen, maar denk niet na over hoeveel het er kunnen zijn."

Geluk nodig voor een F1 titel

Verstappen weet natuurlijk ook dat een kampioenschap in de Formule 1 niet zomaar geworden wordt en dat het niet alleen aan hem ligt. Volgens de regerend wereldkampioen heb je immers 'veel geluk' nodig en het is een teamsport, met honderden mensen die 'van tevoren alles hebben gedaan om je in de best mogelijke positie te brengen'.
De Nederlander heeft er wel vertrouwen in dat Red Bull Racing de komende jaren een goede auto op de baan kan zetten, nu de nieuwe reglementen goed zijn opgepakt door het team. Maar Verstappen realiseert zich dat 'de krachtsverhoudingen snel kunnen veranderen'.