EA maakt DLC voor geliefde games gratis

News
donderdag, 14 juli 2022 om 10:00
mass effect legendary editionf1621239484
Dat games steeds vaker digitaal verkrijgbaar zijn is mooi als je niet teveel spullen in huis wil hebben, maar er zijn ook wat nadelen. Zo kan sommige oudere content zomaar verdwijnen. Maar als het aan EA ligt gebeurt dat voorlopig niet, want het bedrijf heeft verschillende oude DLC’s gratis gemaakt.
Wie vroeger DLC wilde kopen voor BioWare-games had BioWare-punten nodig. Tegenwoordig zit de verkoop van digitale games en DLC anders in elkaar en uitgever EA wil dan ook stoppen met BioWare-punten. Zo’n soort zet wil er nog wel eens toe leiden dat dingen die je met de punten kon kopen niet meer beschikbaar zijn.
Maar dat laat EA niet gebeuren. In een email die het bedrijf verstuurd heeft aan spelers die nog BioWare-punten in hun account hebben (gedeeld op Reddit), heeft het aangegeven dat DLC die alleen met de punten te koop was voortaan gratis is. Dat is maar goed ook, want het gaat om DLC voor aardig populaire games.
Zo is DLC voor onder andere Dragon Age II, Dragon Age: Origins en Mass Effect 2 en 3 voortaan gratis. Dat geldt niet voor multiplayer packs voor Mass Effect 3. Hoewel je daar geen BioWare-punten meer voor neer kunt leggen, moet je ze nog steeds betalen, maar dan met credits die je in-game kunt verdienen.

Ubisoft maakt DLC wel onspeelbaar

Deze zet van EA vormt een aardig conrast met een recent besluit van Ubisoft. De Assassin’s Creed-uitgever besloot namelijk om de servers van verschillende games te sluiten, waarbij veel content ontoegankelijk zou worden. Er werd zelfs gedacht dat Assassin’s Creed Liberation HD niet meer gespeeld kon worden en hoewel dat een vergissing was, wordt het onmogelijk om de DLC van die titel te gebruiken.