Verstappen dolgelukkig na eerste dag: "Precies wat we hoopten"

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 9:30
max verstappen red bull pre season test 2023f1677227065
Gisteren stonden eindelijk de eerste Formule 1-auto’s op de baan. Max Verstappen kon flink doorrijden en is na de eerste dag ook heel gelukkig met het resultaat.
F1-teams hebben eindelijk weer werk aan de winkel. Na een lange winterstop is de pre-season test in Bahrein namelijk begonnen. Drie dagen lang hebben de teams en coureurs de tijd om de nieuwe auto zo goed mogelijk voor te bereiden op het aankomende seizoen, dat volgende week van start gaat.
Bij Red Bull Racing verliep de eerste testdag zeer goed, met 157 rondjes op de teller en de snelste raceronde. Dat was het meeste van alle teams en ze waren allemaal gereden door Max Verstappen. De Nederlander is dan ook gelukkig na de vuurdoop van de RB19, zo vertelt hij op Verstappen.com.

“Het ging goed. We hebben veel ronden kunnen rijden en dat is precies wat we hoopten. De dag verliep soepel en zonder problemen, dus we konden ons richten op de auto en het leren begrijpen van de nieuwe banden. Het is mooi om de nieuwe auto te zien en de doorontwikkeling ten opzichte van vorig jaar.”

Nog een halve dag voor Verstappen

Vandaag zal de Nederlander nog een keer in actie komen, maar alleen in de middagsessie. Teamgenoot Sergio Perez rijdt in de ochtend op het Bahrain International Circuit. De zaterdag is helemaal ingepland voor de Mexicaan, net zoals de donderdag dat was voor Verstappen.
Als je de pre-season test live wil kijken, dan kan je dat op deze manieren doen.

Populair Nieuws