Verloren Pokémon game nu weer speelbaar

News
donderdag, 21 september 2023 om 14:30
pokemon scarlet the teal maskf1695223533
Pokémon-fans kunnen sinds kort weer nieuwe avonturen beleven in Pokémon Scarlet en Violet. Maar het is ook leuk om af en toe een oude game op te starten. Een lang verloren gewaande Pokémon-game is nu weer beschikbaar.
Pokémon-fans van het eerste uur hebben door de jaren heen de nodige games kunnen spelen die niet altijd meer beschikbaar zijn. Zo was er rond de release van de tweede Pokémon-film een speciale game die je kon spelen. Die is lang verloren gewaand, maar nu weer speelbaar dankzij DidYouKnowGaming.
De game heet Pokémon 2000 Adventure en werd gemaakt om de release van Pokémon the Movie 2000 te promoten. Hij werd alleen niet gemaakt door Nintendo of Game Freak. Warner Bros. had een licentie om promotiemateriaal te maken en liet een game maken door een studio genaamd Cyberworld.
De game zette 2D-Pokémon in een 3D wereld en was meteen een succes. Het succes was alleen iets te groot, want Nintendo besloot dat de game uit de lucht moest. Warner Bros. zou iets gemaakt hebben dat groter was dan toegestaan in het contract. Wellicht vreesde Nintendo dat de 3D-omgevingen een verkeerde indruk zouden geven over de toekomst van de Pokémon franchise.

Pokémon 2000 Adventure nu weer online

Het blijkt dat Cyberworld-medewerker Eddie Ruminski de bestanden van de game al die tijd bewaard heeft. In samenwerking met DidYouKnowGaming is de game nu weer online beschikbaar om te spelen. Er is ook een archief gemaakt van allerlei illustraties van de game en de soundtrack.

Populair Nieuws