‘Call of Duty-uitgever Activision Blizzard bedreigt werknemers’

News
maandag, 02 mei 2022 om 12:30
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard is wederom in het nieuws voor het slecht behandelen van zijn werknemers. Dit keer wordt het bedrijf ervan beschuldigd werknemers te bestraffen die hun werkomstandigheden bespreken.
De vakbond Communications Workers of America (CWA) beweert dat een werknemer werd bedreigd wegens het delen van een artikel over de lopende rechtszaak tegen Activision Blizzard met collega’s. De CWA heeft een nieuwe klacht ingediend bij de National Labour Relations Board (NLRB).
Activision Blizzard ligt al een lange tijd onder vuur wegens het schenden van de rechten van zijn werknemers en seksisme, seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer. De meest recente klacht beweert dat Activision Blizzard actief verhindert dat werknemers onderling over hun arbeidsomstandigheden praten. Volgens de CWA kunnen werknemers geen kwesties bespreken die verband houden met de rechtszaak inzake seksuele intimidatie en discriminatie die is aangespannen door de staat Californië, aldus The Verge. De volledige klacht van de CWA luidt:
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Volgens voormalig senior testanalist Jessica Gonzalez is dit niet nieuw voor het bedrijf. Het bedrijf zou een ‘patroon van vergelding’ hebben ‘tegen werknemers die zich uitspreken’.

Meerdere aanklachten tegen Activision Blizzard

Afgelopen maart werd Activision Blizzard opnieuw aangeklaagd wegens seksisme binnen zijn bedrijf. Deze aanklacht komt van een huidige werknemer die al sinds haar eerste dag wijdverspreid seksisme ervaart. In dezelfde maand werd het bedrijf ook nog eens aangeklaagd door de familie van een voormalig werknemer die zelfmoord pleegde tijdens een bedrijfsuitje. Volgens de familie speelde seksuele intimidatie bij het bedrijf een grote rol in haar dood.

Populair Nieuws