Verhaal MCU Phase 4 niet beïnvloed door coronavirus

News
maandag, 11 januari 2021 om 9:30
wandavision 2f1610293210
Binnenkort gaat Phase 4 van het MCU van start met WandaVision. Maar eigenlijk had het al ruim een half jaar gelden moeten beginnen met Black Widow. Hoewel de releases in Marvel’s universum geregeld zijn uitgesteld vanwege het coronavirus, is het overkoepelende verhaal volgens Kevin Feige niet veranderd.
De filmbranche is zwaar getroffen door het coronavirus. Al bijna een jaar zijn bioscopen in het beste geval met beperkingen geopend, de box office van 2020 was bizar en veel films zijn herhaaldelijk uitgesteld. Zo ook de films die phase 4 van het MCU in hadden moeten luiden.

Hoe is MCU phase 4 beïnvloed?

Qua startdatum heeft het coronavirus dus de nodige invloed gehad op de nieuwe fase van het MCU. Maar volgens Kevin Feige is het verhaal onveranderd gebleven. Tegenover The New York Times verklaarde hij dat het nauwkeurig geplande overkoepelende verhaal van alle films en series niet noemenswaardig is veranderd.

Coronavirus was voor Endgame veel erger geweest

Feige liet weten dat een pandemie temidden van Marvel’s momentum in 2018 en 2019, met Infinity War en Endgame, “voor veel grotere hoofdpijn had gezorgd”. Voor de tv-projecten viel er redelijk omheen te werken. De meeste series zijn volgens Feige maar een paar weken verschoven.
Phase 4 van het MCU begint op 15 januari met WandaVision op Disney+. Oorspronkelijk had het in mei 2020 in de bioscoop moeten beginnen met Black Widow. Die film staat nu in de planning voor 7 mei 2021. In de rest van het jaar is het de bedoeling dat Shang-Chi, Eternals en het vervolg op Spider-Man: Far From Home in de bioscoop verschijnen.