'iPhone 13 design wordt dikker met smalle notch'

News
maandag, 11 januari 2021 om 10:00
iphone 12 1f1603361599
Uit informatie voor Chinese leveranciers (via Mac Otakara) blijkt dat het iPhone 13 design een stukje dikker gaat worden. Het design zal in grote delen lijken op die van de iPhone 12, maar zal dus een stukje dikker worden. De lengte en breedte van de nieuwste telefoon van Apple zou wel gelijk blijven.
Informatie die de Chinese leveranciers hebben ontvangen, duidt op een verdikking voor de iPhone 13 van 0.26 mm ten opzichte van de iPhone 12. De dikte zou hierdoor iets minder dan 8,6 mm worden. Opvallend is dat dit niet de enige aanpassing voor het design is.
De manier waarop de camera in de telefoon geïmplementeerd zit zou namelijk ook aangepast worden. Het betreft de camera aan de achterzijde. Het rapport leest: "With regard to the rear camera, as with the iPad Pro 2021, the lens cover part will be no longer stretched, but the overall camera unit will be increased by about 0.9 mm on all iPhone 13s, and it seems to change to a design that covers the entire camera unit with sapphire glass."
iphone 12 announcef1617134837

iPhone 13 design lost cameraprobleem op

Het ziet er dus naar uit dat de achterkant van de camera niet meer zal uitsteken. Vermoedelijk is dit dan ook de reden waarom de telefoon zelf een tikje dikker wordt. Aan de andere kant van het scherm ziet het er naar uit dat de notch een stukje dunner wordt. De TrueDepth camera zou namelijk door wat verschuivingen op het laatste moment dunner worden.
Vermoedelijk komt de releasedatum van de iPhone 13 daarnaast ook een stukje eerder. Die wordt namelijk weer verwacht voor de gebruikelijke september-periode. Vorig jaar kon dit door het coronavirus niet klaargespeeld worden.