Komt OnePlus nu ook met een tablet?

News
donderdag, 26 januari 2023 om 14:00
oneplus tablet oneplus 11 buds pro 2f1674731065
De laatste jaren hebben we steeds meer tablets gezien van fabrikanten die zich normaal specialiseren in smartphones. Daar lijkt er nu nog één bij te komen, namelijk de allereerste tablet van OnePlus.
OnePlus komt vaak aan het begin van het jaar met de aankondiging van haar nieuwe producten. Zo werd vorig jaar de OnePlus 10 Pro aangekondigd in januari. Voor 2023 heeft het zusterbedrijf van Oppo een evenement gepland op 7 februari. Dan zal de OnePlus 11 worden onthuld, evenals de OnePlus Buds Pro 2.
Maar het lijkt erop dat het niet blijft bij die twee producten. Op de website van OnePlus is namelijk een nieuwe foto gedeeld om het evenement te promoten. Daarop zijn de nieuwe smartphone en draadloze earbuds te zien, maar ze liggen bovenop iets dat lijkt op een tablet.
Het ziet er dus naar uit dat OnePlus haar eerste tablet gaat aankondigen tijdens het event. Dat vermoeden wordt ook nog eens gevoed door de bestandsnaam als je het plaatje download: pad1.jpg.

Concurrentie op de tabletmarkt

Dat OnePlus besluit om met een eigen tablet te komen is niet heel vreemd. Veel fabrikanten zijn de laatste jaren namelijk in de markt gestapt. Waar tablets eerst voornamelijk het domein waren van Apple en Samsung, kan je ook tablets scoren van onder andere Lenovo, Nokia, Oppo en Huawei.