Opvallend maar waar: deze nieuwe populaire DLC heeft géén Trophies

News
vrijdag, 21 juni 2024 om 18:00
elden ring shadow of the erdtree frenzied flame
Vandaag is Shadow of the Erdtree verschenen voor Elden Ring. Maar opvallend genoeg heeft de nieuwe populaire DLC geen Trophies om te verzamelen voor spelers.
Voor ontwikkelaars die hun game uitbrengen op de PlayStation 4 en PlayStation 5, is het verplicht om Trophies toe te voegen aan de game. Het is inmiddels ook een manier geworden voor sommige spelers om nog meer plezier uit een game te halen. Misschien moet je voor een Trophy bijvoorbeeld een flinke uitdaging voltooien, iets wat je normaal niet zou doen als er geen beloning aan verbonden was.
Elden Ring zit normaal al vol uitdagingen, met talloze krachtige eindbazen. En voor elke baas krijg je in de game bovendien een Trophy. Maar dat geldt alleen niet voor Shadow of the Erdtree, de uitbreiding die vandaag is verschenen.
Sterker nog, er is geen enkele Trophy voor de DLC. Hoewel het namelijk verplicht is voor games die uitgebracht worden op de PlayStation-consoles, geldt die regel niet voor DLC.

Is het een voordeel of nadeel?

Sommige spelers zijn niet blij met de beslissing van FromSoftware. Zij zien het liefste namelijk een vorm van erkenning dat ze de bazen in Shadow of the Erdtree hebben verslagen. En dat is geen makkelijke opgave, want de moeilijkheidsgraad ligt erg hoog in de uitbreiding.
Aan de andere kant zijn er ook spelers die juist blij zijn dat er geen nieuwe Trophies zijn toegevoegd. Heb je de afgelopen twee jaar bijvoorbeeld keihard gewerkt om alle bazen te verslaan en de meerdere eindes te behalen, om eindelijk de Platinum Trophy te behalen? Dan wil je niet ineens zien dat je voortgang is teruggezet naar iets van 70 procent.
Niet alle spelers willen immers met de uitbreiding aan de slag. Bovendien heeft de DLC ook een vrij hoog prijskaartje met 40 euro, waardoor niet iedereen de middelen heeft om Shadow of the Erdtree te kopen.
Hoe denk jij over de kwestie? Had je liever wel of geen Trophies gezien voor de nieuwe uitbreiding van Elden Ring?
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.