Verdwijnende WhatsApp-berichten komen naar iOS

News
maandag, 12 juli 2021 om 13:30
whatsappf1631522124
WhatsApp heeft de nieuwe verdwijnende berichten-functie nu ook naar iOS gebracht. De feature kwam vorige maand al naar Android, maar Facebook hield de release voor iOS nog even op zich wachten. Wel zitten er nog wat haken en ogen aan de release.
Via WABetaInfo wordt gemeld dat de nieuwe feature nu ook voor iOS beschikbaar is. Tenminste, de feature is via de beta release alvast uitgebracht. Als je voor de betaversie 2.21.140.9 ingeschreven staat op Testflight kun je de feature zelf al testen.
De verdwijnende WhatsApp-berichten optie werkt precies zoals de naam doet vermoeden. Je kunt daarmee namelijk video's en foto's sturen die verdwijnen zodra de ontvanger deze een keertje gezien heeft. De functie lijkt daarmee heel erg op de kernwaarde van socialemediaplatform Snapchat.
whatsappf1593000231

Verdwijnende WhatsApp-berichten functie heeft nog werk nodig

Wel is het zo dat de functie nog niet helemaal goed is uitgewerkt. Gebruikers kunnen namelijk zonder gevolgen screenshots nemen van de foto's die voor een eenmalige blik bedoeld zijn. Waar er bij Snapchat vervolgens melding gemaakt wordt van de screenshot is dat bij de nieuwe WhatsApp-functie nog niet het geval.
WhatsApp heeft de functie tot nu toe zelf gepromoot als een manier om meer authentieke en intieme gesprekken aan te moedigen. Toch is het doordat de functie nog niet helemaal af lijkt te zijn nog maar de vraag of dit daadwerkelijk gebeurd. Een officiele releasedatum voor de feature blijft voor nu tevens uit.

Populair Nieuws