Verdachte Instagram accounts moeten identiteitsbewijs tonen

News
vrijdag, 14 augustus 2020 om 11:30
pexels lisa fotios 1092671f1597394173
Social media platforms hebben de laatste jaren veel last van bots, trolls en accounts met een valse identiteit. Instagram gaat daar nu actie tegen ondernemen, door verdachte accounts te verplichten om zichzelf te identificeren.
Instagram wil haar gebruikers zoveel mogelijk authentieke content laten zien. Dat wordt alleen moeilijk gemaakt door de vele bots en andere nep accounts op het social media platform. Daarom gaat Instagram nu actie ondernemen tegen gebruikers die een patroon van ‘onauthentiek gedrag’ beginnen te vertonen. Dat laat het bedrijf weten via een blogpost.

Maatregelen gericht op klein gedeelte accounts

Hoeveel accounts er precies vallen onder het ‘patroon van verdacht gedrag’ laat Instagram niet weten. Wel laat het platform weten dat het maar zal gaan om een klein gedeelte van de community, de meeste gebruikers zullen niet gevraagd worden om zich te identificeren. Identiteitsbewijzen zullen voor dertig dagen worden opgeslagen wanneer de beoordeling voltooid is door Instagram en zullen ook niet gedeeld worden op het profiel van de gebruiker.
Als een gebruiker die meewerkt met de identificatie, dan kan de gebruiker een limiet krijgen op de hoeveelheid content diegene kan verspreiden of het account kan compleet uitgeschakeld worden. Eerder deze week werd ook al haatdragende content en blackface, waaronder Zwarte Piet, verboden op Instagram.

Populair Nieuws

Laatste Reacties