Komt Apple met goedkopere iPhone 12 variant?

News
vrijdag, 14 augustus 2020 om 11:00
pexels adrianna calvo 17663f1597391052
Het was al bekend dat Apple vier varianten van de iPhone 12 zou lanceren, maar het lijkt erop dat er een vijfde, goedkopere variant bijkomt. Dat heeft een analistenbureau aan Business Insider laten weten.
De lancering van de iPhone 12 loopt nog niet helemaal zoals gepland voor Apple. Waar de nieuwe smartphone van het Amerikaanse bedrijf normaal uitgebracht wordt in september, wordt de lancering dit jaar uitgesteld tot oktober of zelfs november.
De reden daarvoor leek de uitbraak van het coronavirus, maar mogelijk komt het uitstel door een nieuwe variant die Apple toevoegt aan haar iPhone 12 line-up. Zo wisten we al dat de iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max eraan zitten te komen, maar daar komt mogelijk de iPhone 12 4G bij.
Zoals de naam suggereert zal deze variant geen 5G chip krijgen, maar een goedkopere 4G chip. Opvallend genoeg is de prijs van deze iPhone 12 alleen wel gelijk aan de Max variant van Apple’s nieuwste smartphone: 699 dollar. Daarmee lijkt het erop dat de nieuwe 4G versie gebaseerd wordt op de iPhone 12 Pro (1049 dollar) en flink wat bespaard op de 5G chip.

Inspelen op de recessie

Volgens Daniel Ives van analistenbureau Wedbush Securities heeft deze nieuwe variant ook in zekere zin te maken met de gevolgen van het coronavirus.
Ives zegt alleen wel dat Apple niet haar eigen line-up van iPhone 12 verkopen gaat saboteren. De analist denkt namelijk dat de nieuwe variant pas op de markt zal verschijnen aan het begin van 2021, zodat de andere iPhones eerst flink kunnen verkopen tijdens de feestdagen.